Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Și eu vreau să muncesc! - orientare și consiliere vocațională pentru tineri cu dizabilități - Programul de granturi „Raiffeisen Comunități”, ediția 2021

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, derulează începând cu octombrie 2021, proiectul Și eu vreau să muncesc! - orientare și consiliere vocațională pentru tineri cu dizabilități, finanțat de către Raiffeisen Bank în cadrul Programului de granturi „Raiffeisen Comunități”, ediția 2021.

În perioada 01.10.2021-31.03.2022, 50 de tineri și copii cu dizabilități vor urma programe specifice unitare de consiliere și orientare vocațională pentru a-și dezvolta abilități și competențe noi pentru a reuși accesarea unui loc pe piața forței de muncă.

Majoritatea tinerilor cu dizabilități nu au acces pe piața forței de muncă, devin membrii inactivi ai societății chiar dacă dețin competențe și abilități, fie ca urmare a lipsei de consiliere și orientare fie ca urmare a lipsei de informare a potențialilor angajatori. Prin proiect se dorește organizarea de sesiuni de informare, consiliere, orientare pentru tineri cu dizabilități, stagii practice la diverși angajatori, organizarea unor campanii de promovare și informare la nivelul comunității locale pentru creșterea accesului la un loc de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Ne propunem ca:
• 50 de beneficiari, tineri și copii cu dizabilități să urmeze programe specifice unitare de consiliere și orientare vocațională,
• peste 75% dintre beneficiari să participe la un stagiu de pregătire/practică asistat în cadrul unei firme,
• două rețele comunitare locale să asigure sprijin pentru creșterea accesului pe piața forței de muncă, pentru tinerii cu dizabilități din acele comunități.

Proiectul se va implementa în 2 localități - Municipiul Mediaș, respectiv Municipiul Blaj și în localitățile rurale limitrofe acestora, având o valoare totală de 67.400 lei fiind finanțat de Raiffeisen Bank prin programul Raiffeisen Comunități cu suma de 49.950 lei.

Beneficiari ai proiectului:
• Minim 50 de copii și tineri cu dizabilități cu diverse afecțiuni, încadrați în grad de handicap sau cu cerințe educaționale speciale, care vor urma programe de educație non-formală,
• 80 de părinți sau membrii ai familiilor copiilor și tinerilor cu dizabilități beneficiari
• 20 de cadre didactice din școli de masă și speciale,
• 20 angajatori care vor asigura stagiul practic
• 20 de persoane / specialiști implicați în munca cu persoane cu dizabilități (psihologi, medici, terapeuți, asistenți sociali, educatori, etc)
• minimum 1000 de persoane din comunitățile locale informate cu privire la dreptul la muncă în condiții egale a persoanelor cu dizabilități.

Raiffeisen Comunități (https://granturi.raiffeisencomunitati.ro) este un concurs de granturi pentru proiecte de educație derulate de ONG-uri și instituții de învățământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. Scopul principal al programului este de a încuraja organizațiile neguvernamentale și instituțiile de învățământ să dezvolte și să implementeze proiecte comunitare în domeniul educației nonformale, care să ducă la îmbunătățirea nivelului de educație și, astfel, la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din România.