Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Binecuvântarea Centrului Social "Sf. Wendelinus", Cenade 16.09.2016

Caritas Blaj este prezent și în mediul rural, acolo unde accesul persoanelor la servicii sociale este foarte limitat. Ajutorul oferit de Caritas în cadrul Centrului de Resurse pentru Familii Sfântul Wendelinus vine în întâmpinarea celor mai acute nevoi ale persoanelor vârstnice și bolnave dar și a copiilor din comuna Cenade.

Proiectul dezvoltat la Cenade face parte dintr-un program mai amplu inițiat de Caritas în urmă cu trei ani în trei comune din județul Alba și este susținut până în această fază doar din surse private atrase de organizație din țară și străinătate.
La binecuvântarea edificiului cu destinație socială, care a avut loc vineri 16 septembrie au fost prezenți la Cenade parteneri și prieteni ai Caritas-ului Mitropolitan atât din țară cât și din străinătate.

Pr. Nicolae Anușcă în calitate de director general al asociației a mulțumit celor care au contribuit la realizarea Centrului Social Sfântul Wendelinus din Cenade, iar într-un mod cu totul deosebit a mulțumit celor prezenți la evenimentul de inaugurare:
- Preotului Paroh Ștefan Breaz și comitetului parohiei greco-catolice din Cenade.
- Diaconului Bodo Stumpf și delegației din Germania.
- Domnului Primar Ilie Neamțu și Consiliului Local al Comunei Cenade.
- Domnului Sorin-Valerian Chirilă – Directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului - Alba

La eveniment au participat și beneficiari ai celor trei servicii oferite în cadrul centrului, credincioși, reprezentanți ai celorlalte culte, reprezentanți ai altor ONG-uri, parteneri, care au dorit să împărtășească cu noi bucuria acestui moment.

"Mulțumind tuturor binefăcătorilor și partenerilor pentru sprijinul lor, trăim cu speranța că vom găsi resursele necesare pentru susținerea acestei opere sociale prin intermediul căreia putem vedea lucrarea milostivă a lui Dumnezeu pentru oameni", a mai subliniat pr. Anuşcă.


Centrul de comunicare Caritas Blaj - 19.09.2016