Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică din România ajută victimele războiului din Siria

La inițiativa Caritas Romania și cu binecuvântarea Conferinței Episcopilor Catolici s-a organizat, duminică 19 februarie a.c. o colectă specială în toate comunitățile catolice, cu scopul de a veni în ajutorul celor peste 11 milioane de refugiați din Siria.

Caritas Mitropolitan Blaj a reușit să colecteze în cadrul acestei campanii, în parohiile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, suma de 11.880 Lei, care vine astfel să întregească suma de 490.307,50 lei (aprox. 110.000 Euro) strânsă la nivelul întregii țări.

Dorim să facem cunoscut modul și nivelul de implicare al parohiilor noastre în cadrul acestei acțiuni și să mulțumim pe această cale tuturor credincioșilor noștri și tuturor care s-au angajat în sprijinirea acestei campanii de strângere de fonduri:

Parohia Alba-Iulia 2 - Județul Alba - 423 RON
Parohia Reghin-Lupea - Județul Mureș - 120 RON
Parohia Turda – Județul Cluj - 555 RON
Parohia Milaș – Județul Bistrița-Năsăud - 110 RON
Parohia Boian - Județul Sibiu - 140 RON
Parohia Târgu-Mureș III - Județul Mureș - 200 RON
Parohia Hamba - Județul Sibiu - 200 RON
Parohia Sibiu - 250 RON
Parohia Reghin - Județul Mureș - 1543 RON
Parohia Târgu-Mureș II - Județul Mureș - 800 RON
Parohia Hodac - Județul Mureș - 500 RON
Parohia Frunzeni - Județul Mureș - 150 RON
Parohia Băița - Județul Cluj - 435 RON
Parohia Brașov - Județul Brașov - 450 RON
Parohia Sâncel - Județul Alba - 236 RON
Parohia Târnăveni I + II - Județul Mureș - 185 RON
Parohia Cătina - Județul Cluj - 200 RON
Parohia Blaj II - Județul Alba - 470 RON
Parohia Tiur Județul Alba - 350 RON
Par Mediaș IV - Județul Sibiu - 238 RON
Parohia Budești - Județul Bistrița-Năsăud - 100 RON
Parohia Visuia - Județul Bistrița-Năsăud - 100 RON
Parohia Târgu Mureș I – Județul Mureș - 700 RON
Parohia Cistei - Județul Alba - 100 RON
Parohia Miheșu de Câmpie - Județul Mureș - 200 RON
Parohia Balda - Județul Mureș - 240 RON
Parohia Sărmașu - Județul Mureș - 365 RON
Parohia Câmpia Turzii - Județul Cluj -1205 RON
Parohia Sântu - Județul Mureș - 100 RON
Parohia Breaza - Județul Mureș - 200 RON
Parohia Poarta - Județul Sibiu - 100 RON
Parohia Dumbrăveni - Județul Sibiu - 715 RON
Persoane fizice - 200 RON
TOTAL 11880

Suma colectată de Caritas Blaj va fi pusă la dispoziția Caritas Siria prin intermediul Caritas România și Caritas Internationalis pentru a susține două proiecte: unul în Tartous și Mashta Al Helu și celălalt în Alep.

Primul proiect este implementat de Caritas Siria în orașele Tartous și Mashta Al Helu, aflate în zona de coastă Mediterană a Siriei. Această zonă nu este direct afectată de război, dar peste 200.000 de refugiați interni au găsit acolo un adăpost temporar. Prin acest proiect 560 de familii beneficiază de asistență financiară pentru chirie; 435 de studenți primesc un suport educațional, 276 pacienți ajutoare medicale; 784 familii beneficiază de produse alimentare și produse nealimentare (detergenți, lapte și scutece). De asemenea este planificat un program de dezvoltare comunitară.

De asemenea, vom contribui la un alt proiect important, lansat recent de Caritas Internationalis. Proiectul se adresează orașului Alep care a fost sub asediu în ultimii ani. Acolo peste 15.000 de persoane vulnerabile vor beneficia de ajutoare precum alimente, apă potabilă și servicii medicale. Peste 700 de copii vor fi asistați în a-și continua educația școlară. Alte familii vor fi sprijinite să-și repare locuințele avariate sau să-și închirieze un adăpost. Caritas Siria este prezentă direct în Alep prin două birouri locale, cu echipe de specialiști, dar și prin voluntarii organizației care ajung și la cele mai vulnerabile familii din acest oraș.

Pe măsură ce proiectele vor fi realizate, Caritas va raporta periodic și regulat donatorilor și binefăcătorilor prin intermediul site-urilor proprii, stadiul de implementare al proiectelor.

Biroul de Relații Publice Caritas Blaj