Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Cânt şi multă distracţie la “Proiect de vacanţă Cenade 2016”

În perioada 01–05 august 2016, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj prin Centrul de Zi pentru copii Cenade în parteneriat cu Parohia Greco-Catolică Cenade au organizat, ediţia a-II-a “Proiect de vacanţă”, proiect coordonat de Asistent social Magda Chiciudean şi Rareş Vestemean.

Evenimentul a fost găzduit la Centul de zi pentru copii Cenade și a strâns un număr de 9 copii beneficiari ai centrului şi 9 copii din sat cu rezultate foarte bune la învăţătură, copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani.

Activităţile propuse pentru copii au fost diverse: creaţie artistică, muzică, film de desene animate şi jocuri.

Copiii au avut ocazia să aleagă un nume la propriul grup, acesta fiind FLUTURAŞII.

În cadrul acestui program aceștia au creat o plansă, pălării, măşti dar şi un suport pentru creioane colorate, unii dintre ei având ocazia să învețe cele mai uzuale acorduri pentru chitară dar şi de a cânta cu vocea câteva cântece.

La finalul proiectului copiii au beneficiat de o excursie la Sibiu unde s-a vizitat Grădina Zoologică, Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare, Parcul Sub Arini unde s-au şi jucat iar în final au servit un sandviş dar şi o îngheţată la McDonald’s, după care s-au întors acasă.

"Mulțumim pentru această excursie doamnei Solange Port – Levet, preşedinta Asociaţiei “Terre – Roumaine”, care a dorit să suporte financiar costurile ei" - a mai subliniat Ildi Nicușan - director al Direcției pentru copii, educație și formare continuă.

Atât Rareş Vestemean cât şi Magda Chiciudean le-au mulţumit copiiilor care au participat la acest proiect dar şi voluntarilor. Copiii şi voluntarii au fost premiaţi cu diplome personalizate.

Mulţumim tinerilor voluntari pentru implicarea şi dăruirea în activităţile derulate pentru bucuria şi fericirea celor 18 copii.

Voluntari: PRIŞCĂ MARIA CORINA (STUDENTĂ), NISTOR ANDREEA MARIA şi BREAZ PAUL (ELEVI CLASA A IX-A LA COLEGIUL NAŢIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ)

Centrul de comunicare - Caritas Blaj, 06 august 2016