Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Caritas Blaj alături de sinistrații din Sînmiclăuș

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj s-a implicat activ în sprijinirea persoanelor afectate de inundațiile din 24 iunie din localitatea Sînmiclăuș, com. Șona, jud. Alba.

O echipa Caritas Blaj s-a deplasat imediat după producerea dezastrului în localitatea Sânmiclăuș pentru o evaluare preliminară a situației ocazie cu care au fost distribuite și alimente celor 39 de familii afectate de inundații. În 2 iulie au fost distribuite de echipa Caritas Blaj la fața locului familiilor afectate un al doilea lot de ajutoare umanitare, constând în: apă, alimente, îmbrăcăminte și lenjerie.

Cele 39 de familii afectate de dezastrul natural locuiesc momentan în căminul cultural din localitate sau în containerele puse la dispoziție de ISU, locuințele acestora fiind total sau parțial compromise și fără posibilitatea de a fi locuite decât după reconstruire sau reabilitări structurale. Sprijinul umanitar oferit de Caritas Blaj prin cele două acțiuni întreprinse se ridică la peste 1000 kg din care 500 kg alimente și 500 kg îmbrăcăminte și lenjerie, toate aceasta a fost posibile datorită cooperării deosebite și sprijinului venit din partea autorităților locale și Primăriei Șona.

Se cuvine mulțumiri celor care s-au implicat în această acțiune umanitară: angajați, voluntari donatori și colaboratori ai Caritas Blaj.

Ad majorem Dei gloriam!

Biroul PR Caritas Blaj