Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Descrierea generală

Direcţia pentru persoane vârstnice cuprinde serviciile de ingrijire la domiciliu derulate de catre Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj prin cele 8 Centre de Ingrijire la Domiciliu (CID) care isi desfasoara activitatea in urmatoarele localitati: Blaj, Brasov, Sibiu, Tarnaveni, Teiuş, Cenade, Bucerdea şi Cetatea de Baltă.

Ingrijirea la domiciliu este un serviciu socio-medical complex, destinat grupurilor vulnerabile ale societatii: varstnici, bolnavi cronici sau persoane aflate intr-un proces de recuperare dupa interventii chirurgicale sau diferite boli.

Toate aceste centre sunt acreditate social, autorizate si evaluate medical, ca furnizori de servicii socio-medicale la domiciliu. In activitatea curenta derulata se respecta permanent standardele de vigoare, atat pentru serviciile medicale cat si pentru cele sociale.

Beneficiarii:
Grupul tinta al programului il reprezinta persoanele varstnice, singure, aflate intr-un anumit grad de dependenta .

Criteriile de selectionare a beneficiarilor utilizate pentru admiterea in program sunt:
- venituri mici, insuficiente asigurarii unui trai decent
- gradul de imobilizare la pat sau la domiciliu - proiectul se adreseaza acelor persoane care nu beneficiaza conform legii in vigoare, de asistent social, fiind private pe perioade determinate de ingrijire si supraveghere din partea unor membri ai familiei de origine sau alte persoane.
- lipsa unui mediu familial suportiv sau resurse limitate ale familiei

Servicii de asistenta sociala acordate

1. Servicii sociale: identificarea nevoilor individuale si de grup, informarea asupra situatiilor de risc, precum si asupra drepturilor sociale ale persoanei: consiliere sociala si spirituala pentru persoane varstnice, evaluarea complexa a cazurilor, etc.
2. Servicii socio-medicale: servicii de ingrijire de baza: ajutor pentru igiena corporala, imbracare si dezbracare, igiena eliminarilor, hranire si hidratare, transfer si mobilizare, deplasare in interior, comunicare. Servicii de suport: ajutor pentru prepararea hranei si/sau livrarea acesteia, efectuarea de cumparaturi, activitati de menaj, insotirea in mijloacele de transport, facilitarea deplasarii in exterior, companie, activitati de administrare si gestionare, activitati de petrecere a timpului liber, etc.
3. Servicii medicale :asistenta medicala la domiciliu conform pachetului de servicii pentru ingrijirea la domiciliu aprobate de Ministerul Sanatatii (tratamente medicamentoase sau de alta natura recomandate de catre medicul curent, monitorizarea starii de sanatate, recoltarea de probe biologice, etc.).