Inaugurare Centru Social Caritas "Edith Stein" in Bucerdea

Data de 29 noiembrie 2016 a fost o zi de mare sărbătoare pentru Caritas Blaj şi pentru comunitatea din Bucerdea Grânoasă.

Prezenţi au fost oaspeţi din Germania, Austria şi Ucraina, reprezentanţi ai organizaţiilor partenere, care au finanţat această construcţie, dar şi care sprijină activităţile ce au loc aici.

Evenimentul de inaugurare a început la ora 11 printr-o rugăciune de binecuvântare la care au participat alături de părintele Nicolae Anuşcă, preoţi greco-catolici şi romano-catolici din ţară şi străinătate.

Centrul Social "Edith Stein" găzduieşte un Centru de Zi pentru copii, un Centru de Îngrijire Bătrâni la Domiciliu şi un proiect resursă pentru familii. În cuvântarea ţinută de directorul general al Caritas-ului Mitropolitan pr. Anuşcă, acesta a mulţumit pentru implicare dar şi pentru prezenţă tuturor finanţatorilor care au contribuit la finalizarea acestui proiect:

Renovabis (Germania),
Episcopia Catolică de Rottenburg-Stuttgart (Germania),
Kindermissionswerk - Aachen (Germania),
Secours Catholique (Franţa),
Caritas der Diözese Eisenstadt (Austria),
Arhiepiscopia Catolică de München und Freising (Germania),
Associazione Chiese Dell´Est Onlus (Italia),
Humanitärenhilfe Windesheim e.V. (Germania),
Leier Baustoffe GmbH & Co KG (Austria)
şi tuturor celor care se alătură acestei idei.

Copiii dar şi personalul Caritas s-au bucurat de prezenţa reprezentanţilor Caritas-ului Greco-Catolic şi a celui Romano-Catolic din Ucraina, de cuvintele incurajatoare a directorului şcolii din Bucerdea, a viceprimarului dar şi prezenţa reprezentanţilor din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean prin D-na inspector Laura Staicu, dar şi a firmelor care au realizat acest obiectiv social. Bucuria tuturor celor prezenţi a fost prima răsplată pentru sutele de ore de muncă, ce stau în spatele acestei realizări.

(Centrul de comunicare - Caritas Blaj)