Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Kristina Mittelhammer din Augsburg (Germania) - Un an de misiune și voluntariat încheiat cu succes la Caritas Blaj

Începând cu luna septembrie a anului 2021, Kristina, o voluntară din Germania s-a alăturat echipelor celor trei servicii sociale pentru copii și vârstnici din cadrul Complexului Caritas Sfânta Hildegard von Bingen din Blaj, integrându-se foarte repede în echipele acestora și reușind foarte bine să creeze relații de colaborare și prietenie.

Pe parcursul acestui an de voluntariat, Kristina a lucrat cu drag atât cu copiii din cadrul Centrului de Consiliere și sprijin pentru Părinți și Copii „Bunul Samaritean” cât și cu alți beneficiari cum ar fi: copiii cu dizabilități și vârstnici.

În cadrul Centrului „Bunul Samaritean” Kristina s-a implicat în sprijinirea copiilor noștri în realizarea unor proiecte artistice diverse și a participat la organizarea și susținerea jocurilor de grup. Pe lângă aceste activități, Kristina a însoțit copiii Centrului în pregătirea unor activități tradiționale românești desfășurate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, de Paște, de 1 și 8 martie.

Kristina a oferit oportunitatea copiilor de a învăța despre modul în care sunt sărbătorite anumite evenimente importante în Germania, cum sunt obiceiurile și tradițiile din Bavaria, locul ei de origine. A organizat carnavalul de prinderea Postului Mare și procesiunea cu candelele de sărbătoarea sfântului Martin. Copiii Centrului sprijiniți de Kristina au beneficiat de cursuri de germană și de dans.

Aspectul cel mai important al experienței trăite cu Kristina au fost sprijinul și exemplul pozitiv pe care l-a oferit copiilor; ea fiind o persoană foarte înțelegătoare, calmă și caldă de care copiii s-au atașat repede.

Cu o altă categorie de activități zilnice pe care le-a realizat Kristina a fost pentru și în beneficiul persoanele vârstnice asistate în cadrul Centrului de îngrijire la domiciliu din Blaj. Kristina a însoțit-o pe Sora Narcisa la vizitele realizate la domiciliul acestor persoane vârstnice îngrijite, sprijinindu-le în efectuarea cumpărăturilor, plata facturilor, ridicarea rețetelor de la medic, etc. A oferit suport Sorei Narcisa în realizarea operelor medicale și sociale, iar în cadrul întâlnirilor cu bunicii a manifestat o deschidere și disponibilitate de a socializa și discuta cu aceștia, vârstnicii Centrului Caritas au apreciat foarte mult deschiderea manifestată de Kristina și timpul pe care la petrecut cu ei.

În afară de sprijinul important oferit serviciilor sociale unde și-a desfășurat activitatea și a relațiilor de colaborare deosebite pe care le-a avut cu personalul de la Caritas, Kristina a dezvoltat cu aceștia și relații de prietenie.

Pe parcursul acestui an petrecut în Romania la Blaj, Kristina a cunoscut tineri din Blaj și-a făcut prieteni, împreună cu care au organizat excursii, drumeții, au participat la o mulțime de evenimente, au mers împreună la schi, și-a petrecut sărbătorile și concediu alături de ei, aici în Romania.

Colegii din cadrul Asociației Caritas Blaj și-au luat rămas bun de la Tina, într-un cadru festiv, organizându-i o sărbătoare alături de prietenii ei dar și de familia ei sosită din Germania la încheierea acestui stagiu de voluntariat de un an în România și cu care s-a reîntors acasă. În concluzie, Kristina a fost o colegă și o prietenă minunată cu care vom ține legătura în continuare și pe care sperăm din inimă să o revedem și să o mai întâlnim.

Echipa Centrului Caritas „Sf. Hildegard von Bingen” Blaj, în mod special: Daniela, Maria, Teo și Sora Narcisa, împreună cu beneficiarii serviciilor sociale Caritas: copiii și bunicii unde și-a desfășurat activitatea, îi rămânem foarte recunoscători Kristinei pentru tot ajutorul oferit și pentru comuniunea creată între noi.

Îi dorim Kristinei mult succes în toate!
Mulțumim Tina!