Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Oaspeți de seama din Germania în vizită la Caritas Blaj

În zilele de 14 și 15 iulie, Organizația Caritas Blaj a avut onoarea și ocazia de a se bucura de vizita Episcopului Matthias König de la Paderborn din Germania, care însoțit de o delegație de cinci persoane a petrecut două zile împreună cu operatorii, voluntarii și beneficiarii din cadrul mai multor centre sociale Caritas.

A fost o dorință de ani de zile pe care Excelența Sa Episcopul Matthias König i-a împărtășit-o Părintelui Nicolae Anușcă, directorul Caritas Blaj, aceea ca dorește să viziteze Romania și să-și cunoască prietenii români la ei acasă și care acum s-a îndeplinit.

Vizita de zece zile în Romania a Episcopului König a avut mai multe destinații și a cuprins mai multe dieceze romano-catolice: Iași, București, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara; Blajul și organizația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj fiind singura destinație care aparține Bisericii Greco-Catolice din Romania pe care Excelența Sa a dorit și a cuprins-o în programul vizitării țării noastre.

La Caritas Blaj programul delegației Germane a cuprins vizitarea: Centrului de Recuperare pentru Copiii și Tinerii cu Dizabilități „Pruncul Isus” din Mediaș, Centrul social „Sfanta Hildegard von Bingen” din Blaj cu cele două servicii, Centrul de zi pentru copii și Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, Centrul de zi pentru copii „Pro Romanes” Teiuș, proiectele socio-economice ale organizației, respectiv spălatoria și magazinul de haine din Blaj.

Preasfinția Sa Episcopul Matthias König și-a dorit să viziteze și cele două proiecte majore de investiții pe care Asociația Caritas Blaj le are în implementare în acest moment și unde Arhiepiscopia Catolică de Paderborn este implicată, respectiv: Centru social pentru vârstnici (proiect finanțat din fonduri nerambursabile EU) și Centrul nou de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități din Mediaș.

În cadrul vizitei de la Blaj, Preasfinția Sa a ținut să concelebreze alături de Părintele Nicolae Anușcă în ritul oriental Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gura de Aur la Mănăstirea din Blaj care aparține Surorilor Congregației Maicii Domnului.

Dorința Episcopului Matthias König a fost aceea de a întâlni cât mai multe persoane implicate în activitățile sociale ale Caritas și cu o naturalețe și simplitate s-a întreținut cu: angajații, voluntarii și beneficiarii Caritas și cu Surorile din Mănăstirea de la Blaj.

Toți cei care l-au întâlnit pe Episcopul König la Blaj au mărturisit că au rămas profund impresionați și edificați de atitudinea umană și naturală pe care a manifestat-o Această Personalitate a lumii catolice germane față de oameni și mai ales față de persoanele vulnerabile întâlnite.

În numele Asociației Caritas Blaj și a tuturor persoanelor care L-au întâlnit îi mulțumim Episcopului Matthias König pentru această vizită și îl așteptăm să revină.

Ad majorem Dei gloriam!
Pr. Nicolae Anușcă