Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Încă un proiect finantat din fonduri UE implementat de Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj

În data de 5 martie Pr. Nicolae Anusca, Directorul General al Asociatiei Caritas Blaj a semnat un contract de finantare nerambursabila la sediul ADR Centru cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru un proiect de infrastructură socială și medicală destinat persoanelor vârstnice.

Finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene este acordată în cadrul unui proiect câștigat de Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Apelul de proiecte P.O.R.2017/8/8.1/8.3/A/1. Noul edificiu socio-medical construit în Municipiul Târnăveni, cu această contribuție nerambursabilă a UE, va avea o valoare de peste un milion de euro și constă în extinderea unei clădiri donată organizației Caritas de către Domnul Leonida Budăceanu în urmă cu aproximativ 15 ani. Asociația Caritas este de mai mulți ani prezentă în Municipiul Târnăveni pe piața serviciilor socio-medicale destinate persoanelor vârstnice grație unei cooperări eficiente pe care o are cu comunitatea greco-catolică dar si cu comunitatea publică locală din Târnăveni.

După finalizarea proiectului care va fi derulat în urmatoarele 33 de luni, în Municipiul Târnăveni va exista o clădire modernă destinată celor 150 vârstnici din comunitate, beneficiari ai celor trei servicii dezvoltate prin interemediul proiectului: centru de zi de asistență și recuperare, cantină socială, centru pentru servicii de îngrijire și asistență la domiciliu, toate destinate persoanelor vârstnice.

Prin dezvoltarea și implementare acestui proiect, echipa Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj face încă odată dovada profesionalismului, competenței și dăruirii în folosul semenilor și a Comunității.

Ad maiorem Dei gloriam!
Biroul PR Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj