Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Şcoala de vară - ed. a IV-a organizată de Caritas Blaj şi Lic. teol. Sf. Vasile cel Mare

În perioada 4 – 15 iulie 2016, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj în parteneriat cu Liceul Greco-Catolic “Sfântul Vasile cel Mare” Blaj au organizat, ediţia a-IV-a “Şcoala de Vară”, proiect coordonat de Rareş Vestemean.

Evenimentul a fost găzduit pentru al patrulea an consecutiv de către Liceul Greco-Catolic “Sfântul Vasile cel Mare” Blaj. Proiectul a strâns un număr de aproape 70 de copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Activităţile propuse pentru copii au fost diverse şi împărţite pe mai multe ateliere: teatru, creaţie artistică, muzică, creaţie PowerPoint/fotografie şi jocuri.
Copiii, împărţiţi pe grupuri, au avut ocazia să treacă prin fiecare atelier să-şi aleagă un nume la grup (STARWORS – echipa câştigătoare în acest an; STARS; ICE CREAM şi PANDA). Deasemenea aceştia şi-au legat prietenii şi au socializat prin joc şi distracţie.

În cadrul acestui program de două săptămâni, copiii au avut în mijlocul lor reprezentanţi din cadrul Caritas Blaj şi anume de la EMRD (Echipa mobilă de recuperare la domiciliu). Colegii din EMRD le-au prezent un scurt filmuleţ despre o persoană cu dizabilităţi, pentru ca apoi pentru 30 de minute, împărţiţi pe mai multe grupuri, să experimenteze pe propria lor piele ce înseamnă să nu vezi, să nu vorbeşti sau să nu te poti mişca. A fost un moment în care copiii au realizat ce greu este să ai un handicap oricat de mic ar fi el şi ce bine ar fi să primeşti ajutor din partea celor din jur, fără să fi marginalizat.

La finalul celor două săptămâni a avut loc un spectacol pentru părinţi, care au putut vedea realizările propriilor copii pe parcursul acestui proiect. În finalul spectacolului coordonatorul Rareş Vestemean le-a mulţumit celor prezenţi, animatorilor şi celor două instituţii care au făcut posibilă derularea acestui proiect. Cele patru grupuri au fost premiate cu diplome şi medalii personalizate.

Mulţumim tinerilor voluntari pentru implicarea şi dăruirea în activităţile derulate pentru bucuria şi fericirea celor aproape 70 de copii.

Animatorii:

TEATRU: SAS PATRICIA şi STOICAN DARIA
CREAŢIE POWERPOINT: PLATON ARYANA, IENEI RAUL şi PLATON MARIAN
CREAŢIE ARTISTICĂ: LÖW RALUCA, VELICIA ANDREEA, CHIOREAN LORENA, RADU LAURA,
PETRIC ADELINA şi VESTEMEAN RAREŞ

MUZICĂ: BORCEA LUCIAN, BARNA COSMINA şi PERGANCZI DANIEL
JOCURI: VESTEMEAN CIPRIAN şi ROTARU MIRUNA (dans şi zumba)Centrul de comunicare - Caritas Blaj, 18 iulie 2016