Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Și Caritas Blaj rezistă timpurilor

Unde altundeva să fie echipa Caritas Blaj în momentul de față, decât lângă oameni pe care îi ajută?

Sunt funcționale toate cele șapte Centre de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici- cinci în județul Alba, unul în orașul Sibiu, unul în județul Mureș, la Târnăveni.

La nivelul celor șapte centre sunt asistați 155 vârstnici. Datorită recomandărilor actuale, majoritatea manoperelor pe care le facem acum sunt cele de achiziție si distribuție alimente de bază, medicamente și manopere medicale specifice la cazurile cronice care necesită monitorizarea parametrilor fiziologici sau tratamente specifice punctuale.

Cele cinci centre de zi pentru copii din județul Alba, Centrul de recuperare neuromotorie pentru copii din Mediaș și cele 3 echipe mobile de recuperare la domiciliu pentru copii și tineri cu dizabilități din mediul rural (câte una în județul Alba, Mureș și Sibiu) și-au sistat activitatea cu beneficiarii, însă angajații mențin legătura cu aceștia prin mijloace alternative (email, grupuri de discutii skype/whatsapp) oferind suport/consiliere și informare familiilor sau realizând ședinte de terapie online cu copii, acolo unde este posibil.

SURSA: focus.caritasromania.ro