Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

"Generații"- un proiect în care voluntarii seniori vin în sprijinul copiiilor!

Dăm startul prezentărilor despre atelierele și voluntarii din cadrul proiectului Generații -Centrul Bunul Samaritean Blaj susținut de @Fundatia Regala Margareta a Romaniei și Fundația Bosch România.

Atelierul de lectură – Voluntar Leontina Dragomir- profesor limba română- pensionar

Prin intermediul proiectului Generații implementat și în Centrul de zi -Bunul Samaritean al Asociației Caritas Blaj, copiii beneficiari se bucură de lectură de calitate in cadrul Atelierului Bibiloteca din ghiozdan! Cu ajutorul acesti finanțării copiii au acces liber la muțiime de titluri de carte destinată lor din literature română și universală.Atelierul sau clubul de lectură, este susținut de doamna Dragomir Leontina, voluntar senior, cu o vastă experiență profesională. Aici la atelierul de lectură, sunt recomandate o serie de titluri cu ajutorul cărora chiar si cei mai mici cititori sau ascultători, află răspunsuri la întrebări despre bunătate, răutate, eșec și reușită puterea de a-ți învinge propriile limite, precum și informații legate de modalitatea prin care atitudinile și comportamentul pot schimba complet viețile oamenilor.

Cititorii sunt invitați într-o călătorie în universul cunoașterii prin lectură, de la copilăria lui Nică din Amintiri din Copilărie , până la celebrarea trecerii anotimpurilor alături de George Coșbuc, George Topîrceanu, sau Vasile Alecsandri.

Care sunt beneficiile ?

Participând la atelierele pentru lectură copilul își va dezvolta și consolida:
• Abilitățile de înțelegere a textelor scrise;
• Memoria și atenția,
• Motivația de a citi;
• Capacitatea de a gândi critic;
• Abilitățile de comunicare și de lucru în echipă;
• O atitudine prietenoasă față de citit și carte.

Lecturile sunt o platforma cu ajutorul cărora ulterior, fiecare copil poate experimenta și își poate dezvolta aptitudinile practice, prin realizarea unor mici lucrări de creație pornind de la textul lecturat.

Mulțumim voluntarei noastre pentru implicare ți spor la lectură beneficiarilor noștri!

Suntem parte din comunitatea Centrelor Generații susținut de @FundatiaRegalaMargaretaaRomaniei și Fundația Bosch România #centrelegeneratii #voluntariseniori