Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

" Generatii", un proiect in care voluntarii seniori vin in sprijinul copiilor

Beneficiarii Proiectului" Generatii" din cadrul Centrului de zi pentru copii Cenade, au posibilitatea sa participe la Ateliere online cu seniori celebri din Romania organizate de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, activitati in care varstnicii impartasesc din experienta lor profesionala si de viata copiilor. In cadrul Atelierului " Povesti din atelierul unui artist vizual" sesiune sustinuta de doamna Ileana Dana Marinescu, artist plastic cu o vasta experienta ca desenator, colorist, designer de moda, autor de costume pentru scena, sticlar si metalist, avand lucrari expuse in colectii din peste 40 de tari din lume, castigatoare a numeroase premii, copiii au avut oportunitatea de a afla secretele acestei profesii. Una dintre cele mai frumoase si provocatoare meserii din lume, cea de medic a venit in continuarea seriei de ateliere online dedicate copiilor avand drept invitat Domnul Doctor Radu Dop, medic chirurg cu o bogata cariera universitara si de cercetare in programe nationale si internationale, fost director al Spitalului Clinic de Urgenta din Bucuresti, minstru adjunct in Ministerul Sanatatii(in anul 1990) . In dialog permanent cu copiii, domnul doctor a raspuns tuturor intrebarilor si curiozitatilor despre aceasta meserie.

De asemenea, alaturi de voluntarii seniori ai Centrului de zi Cenade, beneficiarii copii pot sa-si imbogateasca anumite cunostinte, sa-si dezvolte unele deprinderi si abilitati in cadrul Atelierelor de Limba franceza, Muzica, Gradinarit si Lectura.

Proiect " Generatii" - Centrul de zi Cenade, finantat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei si Hochland Romania