Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

28-29 mai 2016: Pelerinaj Naţional la Sanctuarul din Cărbunari (Blaj), în Anul Milostivirii

Cu prilejul Anului Sfânt al Milostivirii Divine a fost instituit un Pelerinaj Naţional pentru întreaga Biserică Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj). În scrisoarea adresată episcopilor, preoţiilor şi credincioşilor (foto 2 şi 3), Preafericitul Cardinal Lucian, întâistătătorul Bisericii Române Unite, afirmă că a primit cu bucurie propunerile directorilor Caritas din eparhiile greco catolice pentru organizarea, în zilele de 28 şi 29 mai 2016, a Pelerinajului Milostivirii şi l-a desemnat pe părintele vicar Ioan Fărcaş responsabil cu organizarea acestui eveniment.

În perioada 28-29 mai 2016 sunt aşteptaţi la Pelerinajul Milostivirii toţi cei care doresc să o cinstească pe Cea mai mărită decât Serafimii, Fecioara Sfântă, Maica Milostivirii, dar mai ales toţi cei care îşi trăiesc existenţa la periferia societăţii (bolnavi, persoane cu dizabilităţi, şomeri, nevoiaşi), pentru a primi binecuvântarea Fecioarei Săracilor şi a se bucura de harurile deosebite ale trecerii prin Poarta Sfântă a Catedralei de la Blaj în acest An Jubiliar.

Totodată, se doreşte ca la acest eveniment să participe operatorii sociali şi medicali precum şi dascălii şi voluntarii care sunt implicaţi în operele de binefacere şi în instituţiile de educaţie de pe cuprinsul Eparhiilor Bisericii Greco-Catolice.

Pelerinajul se va desfăşura după următorul program:

Sâmbătă 28 mai

-17.00-23.00: Vecernia urmată de veghe în Catedrala Sfânta Treime din Blaj. În cadrul acestei seri vor fi momente spirituale, meditaţie, adoraţie şi rugăciune.

Duminică 29 mai

-8.00-10.00: Procesiune de la Catedrală la Sanctuarul Fecioarei Săracilor de la Cărbunari;
-10.00: Liturghie Arhierească la Sanctuarul din Cărbunari;
-14.00: Paraclisul Maicii Domnului la Sanctuarul din Cărbunari.

«Vă aşteptăm, aşadar, Preasfinţiile Voastre, cucernici Părinţi, cuvioase persoane consacrate (călugări, călugăriţe) şi iubiţi credincioşi, să intrăm împreună în acest Pelerinaj al Milostivirii pe „poarta inimii Domnului”, în taina cea mai adâncă a Dumnezeirii celei Întreite, care este iubire, iertare şi milostivire, cu spirit de pocăinţă şi plini de încredere în Cel care „a venit să caute şi să mântuiască pe cel pierdut” (Lc 19,10)», scrie Preafericitul Cardinal Lucian, în invitaţia adresată episcopatului şi întregii Biserici Române Unite.

Sursa:www.e-communio.ro