Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

9.128 Lei au strans parohiile greco-catolice de Ziua Caritas

Ziua Caritas este un moment de solidaritate si angajament social al Bisericii Catolice din Romania pentru persoanele aflate in suferinta. Aceasta actiune este oarecum trecuta in planul secundar de evenimentul "Un milion de stele".

Ziua Caritas este caracterizata de colecta anuala care se desfasoara in Biserica Catolica din Romania, colecta care vine in sprijinul activitatii filantropice sau caritabile ale comunitatii noastre crestine. Fiecare parohie a Arhiepiscopiei de Alba Iulia si Fagaras a primit o circulara din partea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Muresan si care a fost contrasemnata de catre Directorul Caritas-ului Mitropolitan, Pr. Nicolae Anusca.

Asa cum se sublinia mereu in scrisorile pe care le trimitem credinciosilor nostri, gestul caritabil reprezentat de acel mic efort financiar al fiecarui credincios ne aduce mai aproape de pilda Samarineanului milostiv. in zilele noastre sunt mii de cazuri in care ne putem experimenta sentimentele noastre caritabile, si acest lucru il cunosc cel mai bine cei care au apropiati in situatii extreme de saracie sau boala.

Suma colectata in anul 2013 in aceasta campanie a fost de 9.128 LEI. Actiunea Ziua Caritas are loc in duminica in care se citeste Evangelia Bunului Samarinean si ofera credinciosilor greco-catolici posibilitatea de a putea repeta gestul samarineanului milostiv fata de semenii nostri cazuti sub povara saraciei si bolii.
Cu multumiri,

Claudiu Nicusan

Secretar General