Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Abilități și competențe crescute pentru specialiliști!

La Centrul de Resurse Mediaș, s-a derulat ultima întâlnire a specialisților din cadrul proiectului Retea de Servicii e Recupeare complexa pentru copii si tineri cu dizabilități din mediul rural cu tema: Aplicarea Principiilor Integrării Senzoriale la copilul cu dizabilități - Introducere în Terapia SI. La cele două sesiuni de instruire și formare din data de 19 și 26 februarie 2016, au participat 26 de profesioniști implicați în proiecte și programe de intervenție în domeniu: kinetoterapeuți, psihologi, logopezi, ergoterapeuti.

Seminarul a fost sustinut de ergoterapeut Dana Tair, specialist cu experiență in munca cu persoanele cu dizabilități.

Problemele de procesare senzorială se află la originea multor din greutățile pe care întâmpină, părinții, terapeuții și profesorii atunci când doresc să-i învețe pe copii să dobâdească deprinderile necesare vieții cotidiene și să adapteze în mediul în care trăiesc.Tulburarea de procesare poate cauza o varietate impresionată de simptome, poate afecta nu doar felul cum se mișcă și învață copilul ci și modul cum se comportă în care se joacă își face prieteni și, în special modul în care care se percepe pe sine. În cazul copiilor cu dizabilități recunoașterea și identificarea corectă a tuburarii de procesare senzorială poate conduce la abordarea comprehensivă în instituirea terapiei de inteventie și recuperare.