Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Apel umanitar pentru sprijinirea victimelor și refugiaților de război

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj se asociază și susține apelul făcut pentru victimele războiului din Ucraina de către Președintele Caritas Romania, Părintele Gheorghe Dunca cu binecuvântarea Președintelui Conferinței Episcopale Catolice din România Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscopul Aurel Percă.

Dragii mei,

Doresc să direcționez acest apel către toți binefăcătorii și prietenii Caritas Blaj din țară și străinătate să se alăture acestei inițiative și să sprijine această campanie de strângere de fonduri pentru a veni în sprijinul celor care încă de la declanșarea războiului din Ucraina au fost în prima linie a efortului de sprijinire a victimelor și refugiaților de război.

Organizațiile Caritas din Romania de la frontiera cu Ucraina preiau zilnic sute de mame și copii care se refugiază în țara noastră din calea războiului oferindu-le adăpost, masă și asistență dar mai ales căldură sufletească și siguranță.

Confederația Caritas România este de asemenea implicată în transportul ajutoarelor umanitare către organizațiile Caritas din Ucraina a căror operatori sunt prezenți lângă cei bolnavi, răniți, orfani și care au rămas în focul războiului.

Vă rog pe toți, dragii mei, să ne arătăm umanitatea și să facem gesturi concrete de solidaritate cu cei aflați în aceste momente în situația de a înfrunta moartea sau de a-și abandona casa, țara, familia în urma acestui dezastru din Ucraina.

Puteți transfera donația Dumneavoastră pentru această campanie în următoarele conturi:

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj
COD IBAN LEI: RO74 RNCB 0007 0016 9546 0001
COD IBAN EUR: RO47 RNCB 0007 0016 9546 0002
deschis la Banca Comercială Română, filiala Blaj.

Pentru acei donatori care doresc direct să facă donații, sumele se pot depune la casieria Asociației Caritas din Blaj, str. Republicii, nr. 8 în intervalul orar 9.00-16.00.

Cu mulțumiri,
Pr. Nicolae Anușcă
Director Caritas