Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Articole 2010-2011

 • Elevii de la Liceul Sf. Vasile cel Mare au colindat colegii din Caritas Blaj

  Elevii de la Liceul Sf. Vasile cel Mare au colindat colegii din Caritas Blaj
 • Alimente pentru Craciun

  Ajutor alimentar pentru familii sarace

  Caritas Blaj a inceput sa distribuie alimente familiilor sarace din judetele Alba, Sibiu, Brasov si Mures in urma evenimentului "Un milion de stele".
 • S.O.S. Daria

  Sunt Daria si am doar 2 ani si 4 luni. Sunt prea mica pentru a raspunde unor intrebari de genul: de ce tocmai eu?
 • Deschiderea unui nou an scolar la prima scoala din Blaj

  Luni, 12 septembrie la ora 9, Gradinita "Surasul Copiilor" din Blaj si Liceul Teologic Greco-catolic Sf. Vasile cel Mare si-au deschis portile noului an scolar, eveniment derulat pe terenul de sport din locatia de pe Bulevardul Republicii, Nr. 8. Radio Blaj a sustinut acest eveniment printr-o transmisiune in direct.
 • Zonele rurale in schimbare. Provocari in Europa Centrala si Sud-Est.

  Claudiu Nicusan de la Caritas Blaj – ca si expert in atelierul de lucru “Situatii de criza ale familiilor din mediul rural (Romania) in cadrul celui de al 15-lea Congres International 2011 in Freising – Germania.
 • Caritas Blaj felicita Aktion Hoffnung pentru cei 25 de ani de existenta

  Sambata, 2 Iulie a avut loc la Augsburg in Germania jubileul celor 25 de ani de existenta a Organizatiei Aktion Hoffnung.
 • NOU!!! Raportul anual pentru 2010

  NOU!!! Raportul anual pentru 2010
 • "Ziua Portilor Deschise" la Medias

  Centrul de Recuperare Neuromotorie, pentu copii cu dizabilitati, "PRUNCUL ISUS" Medias, str. 1 Decembrie, nr. 23 A, proiect al Asociatiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, a derulat in data de 25 mai 2011 evenimentul "Ziua Portilor Deschise".
 • Un mic ajutor pentru beneficiarii noştri

  În luna aprilie, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, prin intermediul Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco – Catolic Blaj, au fost distribuite către beneficiarii cu o situaţie socio–economică foarte dificilă din cadrul proiectelor un număr de 215 pachete conţinând alimente de bază.
 • Consiliul Director al Caritas-ului Mitropolitan a aprobat obiectivele pentru 2011

  Consiliul Director al Caritas-ului Mitropolitan Blaj s-a intrunit joi, 7.4.2011 si a adoptat cateva hotarari importante pentru organizatie precum executia bugetara pentru 2010 si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2011.
 • Pr. Anusca si Mag. Preining

  Biserica Catolica din Austria sprijina gradinita Caritas Blaj

  Directorul General Pr. Nicolae Anusca impreuna cu Secretarul General Claudiu Nicusan s-au deplasat in perioada 14-19 martie in Austria pentru a discuta cu partenerii austrieci despre un sprijin pentru proiectele educative derulate de catre Caritas Blaj
 • Bazarul Primaverii la Blaj

  Venirea primaverii a fost marcata astazi in fata cladirii Caritas in cadrul unui bazar cu martisoare si obiecte confectionate de cativa copii de la mai multe institutii scolare din zona.
 • Aktion Hoffnung sprijina proiecte ale Caritas Blaj

  "Hainele voastre pe cai transparente" este unul din principalele motto-uri ale reprezentantilor Aktion Hoffnug: Brigitte Ploss si Gregor Uhl, care au fost oaspeti la Caritas Blaj intre 16.2 si 18.2.2011.
 • Delegatii franceze prezente la Caritas Blaj

  Reprezentanti ai organizatiei franceze Secour Catholique, ai delegatiei de Toulon si Marseilles sunt prezenti la Blaj pentru a discuta continuarea colaborarii in favoarea populatiei rrome din regiune.
 • Pr. Nicolae Anusca in vizita de lucru la Bruxelles

  In calitate de Presedinte al Confederatiei Caritas Romania, Parintele Anusca s-a deplasat pentru 10 si 11 februarie la Bruxelles unde a participat la o intrunire de lucru pentru stabilirea planului strategic pentru Caritas Europa pentru urmatorii cinci ani.
 • Spalatoria azilului Regina Maria a fost donata unitatii protejate Alex Jacob din Blaj

  Sunt deja doi ani de cand a fost infiintata la Blaj o spalatorie si curatatorie ecologica ca unitate protejata. Proiectul a fost finantat de catre ANPH si cofinantat de catre doi parteneri importanti ai organizatiei blajene: Renovabis si Fundatia "Lumina ochilor" condusa de catre regretatul consul general onorific al Romaniei in Germania, d-l Alex Jacob.
 • Humanitäre Hilfe Windesheim a donat 28 de cauciucuri de iarna noi pentru Caritas Blaj

  Humanitäre Hilfe Windesheim s-a gandit la siguranta asistentilor sociali si medicali ai Caritas-ului Mitropolitan si a trimis cu ultimul TIR cauciucuri de iarna pentru toate masinile noi achizitionate recent de Caritas Blaj.
 • Caritas Germania felicita noua conducere a Confederatiei Caritas Romania

 • Conferinta Episcopilor din Romania felicita noua conducere a Confederatiei Caritas Romania

  Ca urmare a Cererii dumneavoastră prin care îi informaţi pe Episcopii Catolici din România despre alegerile survenite în urma şedinţei ordinare a Consiliului Director a Confederaţiei CARITAS România, din 13 oct. 2010. Vă trimitem alăturat Confirmarea în funcţie a noii Conduceri a Confederaţiei CARITAS România, însoţită de binecuvântarea tuturor Episcopilor din cadrul Coferinţei Episcopilor din România şi de semnătura Preafericirii Sale LUCIAN, Preşedinte al C.E.R.
 • Sarbatori fericite!

  Stimati parteneri, stimati cititori, Cu totii ne bucuram cand se apropie Sarbatoarea Craciunului. Este momentul in care fiecare se gandeste mai mult la familie, la prieteni, la apropiati. Pruncul Isus este cel care ne-a adus bucuria iubirii unuia fata de altul.
 • Caritas Internationalis felicita noua conducere a Confederatiei Caritas Romania

  Dear friends and colleagues in Caritas Romania, It was with pleasure that I received your letter informing us of the leadership team in Caritas Romania. On behalf of our President, Cardinal Rodriguez Maradiaga, we send you our congratulations and warm welcome to both Fr. Nicolae Anuşcă as President and Ms. Terezia Löchli Tunde as Vice-President.
 • Caritas Blaj se roaga pentru sufletul lui Frederic Renaudin

  Frederic Renaudin a fost si va ramane pentru cei din Caritas Blaj prietenul francez care zambea mereu. Din pacate cancerul de prostata l-a oprit sa mai zambeasca la doua zile dupa ce a implinit 50 de ani.
 • Caritas - locul I in topul filantropilor din Romania

  Forbes România a realizat, pentru al doilea an consecutiv, topul filantropilor din România, pe trei categorii: fundaţii, companii mari, companii medii şi mici. Pe primele trei locuri la fundaţii s-au situat Caritas Romania (cu 12,97 milioane de euro buget în 2009), Fundaţia Dinu Patriciu (cu 5,4 milioane euro) şi Fundaţia World Vision (cu 5,1 milioane euro).
 • Opel Astra daruit de catre Fritz Mayerhoffer pentru Caritas Blaj

  Mos Nicolae a sosit anul acesta la Caritas Blaj cu un Opel Astra. De aceasta data rolul lui Mos Nicolae l-a jucat un vechi prieten al Caritas-ului Blaj, d-l Friedrich Mayerhoffer din Linz - Austria.
 • Claudiu Nicusan in practica la Renovabis

  Renovabis - actiunea de solidaritate a catolicilor germani pentru Europa de Est, este locul unde Caritas Blaj a gasit intotdeauna un sprijin financiar consistent, dar si un loc de unde s-a putut inspira in ridicarea standardelor de lucru in management organizational.
 • Craciunul uneste si mai mult gradinitele partenere

  De mai multi ani exista un parteneriat puternic intre doua gradinite europene: Gradinita St. Gordianum din Planig - Germania si Gradinita Surasul Copiilor din Blaj -Romania.
 • Si eu vreau sa fiu ca Sf. Martin

  Sub acest motto copilasii din Planig au organizat in 12 noiembrie carnavalul Sfantului Martin. Ploaia care a inceput inca de dimineata nu i-a oprit din elanul care ii caracterizeaza in fiecare an.
 • Dragostea aproapelui este mai mare decat cei 1700 Km departare

  Sunt deja ani buni de cand parohia Planig/Hackenheim sprijina Caritas-ul Mitropolitan Blaj in Romania. Diaconul Stumpf este cel care a facut prima legatura cu directorul general Nicolae Anusca si cu secretarul general Claudiu Nicusan.
 • 3000,-€ - donatie de la Kulturfrauen e.V.

  La 4 noiembrie 2010 a avut loc inmanarea simbolica a cecului de 3.000,-€ din partea a doua reprezentante ale organizatiei germane Kulturfrauen e.V. Anne Jäger si Alice Graf. Pentru Caritas Blaj au fost prezenti directorul general Pr. Nicolae Anusca si Secretarul General Claudiu Nicusan care au multumit in numele beneficiarilor pentru a patra donatie consecutiva.
 • Jutta si Wolfgang Zimmer in Blaj

  Jutta si Wolfgang Zimmer au reprezentat asociatia caritabila Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. la Blaj.
 • Diaconul Stumpf a organizat un autoturism nou pentru Caritas

  Un autoturism nou a fost organizat de catre diaconul Bodo Stumpf din Hackenheim pentru Caritas Blaj.
 • Rugaciune de binecuvantare

  Doua motive pentru o sarbatoare la Caritas Blaj

  Vineri, 29 octombrie 2010 a avut loc la Sediul Central al Caritas-ului Mitropolitan Blaj binecuvantarea noilor autoturisme pentru proiectele sociale si medicale din teritoriu. In acelasi timp Pr. Nicolae Anusca - directorul Caritas-ului Mitropolitan Blaj a oferit o receptie tuturor angajatilor si colaboratorilor cu ocazia alegerii sale in functia de Presedinte la Confederatiei Caritas Romania.
 • Pr. Nicolae Anusca - noul Presedinte ales pentru CCR

  In data de 13 octombrie 2010, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Director, au avut loc alegerile statutare pentru funcţiile de conducere ale Confederaţiei Caritas România. Pr. Nicolae Anuşcă a fost ales în funcţia de Preşedinte, iar Dna Terezia Tündér Löchli în cea de Vicepreşedinte pentru un mandat de cinci ani a cărui exercitare va începe la 1 ianuarie 2011.
 • Donatie de vopsele de la Schulz Culori SRL Sibiu

  „Schulz Culori SRL” Sibiu, o prezenta caritabila pe piata româneasca Sunt cinci ani de colaborare si cooperare între „Caritas Mitropolitan Blaj” si asociatia umanitara „Humanitären Hilfe Windesheim e.V.” Germania în sprijinul ...
 • Prälat Dr. Bertram Meier - 25 de ani de preotie

  Prälat Dr. Mertram Meier, canonic al Episcopiei de Augsburg si responsabilul departamentului "Biserica in lume" si-a sarbatorit cei 25 de ani de preotie.
 • Redotarea proiectelor cu autoturisme noi.

  Caritas Blaj demareaza un proiect de redotare a proiectelor cu autoturisme noi. Multumiri aducem pe aceasta cale celor care au reusit sa ne sprijine financiar in acest proiect: