Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Articole 2013

 • Semn de solidaritate Caritas in ultima zi din 2013

  Caritas Burgenland a incheiat anul 2013 cu in nou semn de solidaritate cu Caritas Blaj prin vizita facuta de catre Pr. Günther Kroiss insotit de catre un tanar voluntar.
 • Caritas este prezent si in mediul rural: Cetatea de Balta

  Caritas Blaj a fost alaturi de elevii din Cetatea de Balta in cadrul proiectului "Servicii sociale in mediul rural".
 • Baloane cu Heliu la Caritas Blaj

  Dorintele celor mici din Liceul Sfantul Vasile Blaj au fost ridicate cat mai aproape de Dumnezeu cu ajutorul baloanelor cu Heliu.
 • Responsabilitate sociala in Uniunea Europeana

  Impreuna cu cativa cetateni europeni din Germania am discutat cu cativa elevi din Liceul Sf. Vasile cel Mare
 • In vizita la Realgymnasium Mattersburg - Austria

  Mattersburg Realgymnasium in Austria - Un loc pentru care as da timpul inapoi si as mai merge o data la scoala!
 • 9.128 Lei au strans parohiile greco-catolice de Ziua Caritas

  Ziua Caritas este un moment de solidaritate si angajament social al Bisericii Catolice din Romania pentru persoanele aflate in suferinta.
 • Caritas Burgenland in vizita oficiala la Caritas Blaj

  Directoarea Caritas-ului Burgenland din Austria, d-na Edith Pinter a fost insotita de o delegatie oficiala austriaca in prima vizita de lucru efectuata la Caritas Blaj. Principalele puncte avute pe ordinea de zi au fost gasirea de punti de legatura intre proiectele Caritas Blaj si cele ale Caritas-ului din Eisenstadt.
 • Un simbol al Bisericii Catolice din Germania devine si un simbol al Blajului

  Joi, 17 octombrie intr-un cadru si o atmosfera de bucurie, Caritas Mitropolitan Blaj a inaugurat si sfintit Casa Hidegard von Bingen din Blaj. In incinta imobilului sfintit si pus sub protectia Sfintei Hildegard de Bingen - Doctor al Bisericii Catolice vor functiona doua proiecte sociale, unul destinat persoanelor varsnice si bolnave (Centrul de ingrijire la domiciliu) iar celalalt adresat copiilor si familiilor in dificultate (Centrul Bunul Samaritean).
 • Un milion de stele s-au aprins in Blaj pe Campia Libertatii - 2013

  "Un milion de stele" s-au aprins pe Campia Libertatii din Blaj in semn de solidaritate cu cei mai saraci dintre semenii nostri! Organizatorii apreciaza dupa numarul candelelor depuse ca au fost circa 700 de inimi solidare pe Campia Libertatii, avand in vedere cele 800 de lumanari pe care le-au avut la dispozitie.
 • Un milion de stele pe Campia Libertatii

  Vineri, 11 Octombrie, ora 18:00, Romania este luminata din nou de candelele solidaritatii. Ajuns la cea de-a 8-a editie, evenimentul Un Milion de Stele realizat de organizatiile Caritas din toata tara, va reaprinde din nou candelele solidaritatii in cadrul celui mai amplu gest destinat celor aflati in nevoie.
 • Romania religioasa si sociala. Lumi separate?

  In data de 14 Iunie 2013 Pr. Nicolae Anuşcă – Director Caritas Mitropolitan Blaj si Presedinte Caritas Romania a participat la o dezbatere organizata de Fundatia Konrad Adenauer si Institutul Roman de studii inter-ortodoxe, inter-confesionale si inter-religioase care a purtat titlul: Romania religioasa si sociala. Lumi separate?
 • Pr. Nicolae Anusca prezent la Seminarul National socio-caritativ de la Sinaia

  In perioada 5-7 Iunie 2013, Universitatea “Valahia” din Targoviste prin Centrul de Cercetari stiintifice Interdisciplinare “Dumitru Staniloae”, Universitatea “Ovidius” din Constanta si Fundatia Ecumenica “Pro Axe Mundi” din Bucuresti a organizat, la Sinaia, Seminarul National cu tema: Parteneriatul Stat-Biserica in Romania. Misiunea sociala a Bisericii astazi
 • Consiliul Director - Caritas Mitropolitan Blaj 2013

  Consiliul Director al Caritas-ului Mitropolitan Blaj s-a intrunit vineri la ora 9 pentru a adopta executia bugetara pe anul 2012 si a aproba proiectul de buget pentru anul 2013. Timp de 3 ore staful organizatiei neguvernamentale a prezentat proiectele derulate in decursul anului precedent propunand pentru acest an proiecte care sa vina in intampinarea problemelor celor mai nevoiasi dintre oameni.
 • Ziua Portilor Deschise

  Directorul unitatii de invatamant, Angela Mosneag alaturi de echipa de cadre didactice din cadrul Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfantul Vasile cel Mare” Blaj va invita sambata, 30 martie 2013, intre orele 9:00–14:00, la sediul scolii din locatia de la Caritas Blaj, strada Republicii, numărul 8, la „Ziua Portilor Deschise”.
 • Rolul Cultelor si al Organizaţiilor religioase în dezvoltarea economiei sociale

  In data de 19 martie Pr. Nicolae Anuşcă – preşedintele Caritas România a participat la seminarul cu tema Rolul Cultelor si al Organizaţiilor religioase în dezvoltarea economiei sociale, organizat în Bucureşti de Institutul de Economie Socială.
 • Transport umanitar din Silz - Austria

  Familia Kolping din Silz sub coordonarea lui Erich Perwög a organizat un transport umanitar cu imbracaminte si incaltaminte pentru oamenii nevoiasi din Romania. In fiecare an inaintea Sfintelor Pasti oameni inimosi si motivati de simtaminte religioase se organizeaza in localitatea montana Silz si invita pe toti cei care binevoiesc sa-si doneze cele mai bune lucruri de care se pot lipsi.
 • Progresul economic nu poate fi atins prin sacrificarea celor mai saraci

  Caritas Romania este membra activa a Caritas Europa, organizatie umbrela cu sediul la Bruxelles care reuneste 49 de organizatii nationale din 46 de tari europene, membre si non-membre UE. Evident ca lansarea Pachetului de Investitii Sociale a fost salutata si primita cu entuziasm. Apelul Comisiei Europene catre statele membre de a acorda prioritate cheltuielilor publice pentru politicile sociale in scopul de a atenua impactul negativ al reducerilor bugetare si de a preveni cresterea somajului, a saraciei si a excluziunii sociale, care afecteaza in prezent aproape la 120 de milioane de persoane din Uniunea Europeana, este un mesaj clar si puternic
 • Gradinita "Surasul copiilor" la colindat

  Cei mai mici colindatori de la gradinita "Surasul Copiilor" din Blaj au colindat colegii din Caritas Mitropolitan Blaj. Glasurile lor au facut ca Sarbatoarea de Craciun sa fie si mai plina de lumina si candoare.
 • Caritas Blaj si Humanitäre Hilfe Windesheim la Caminul de Batrani din Blaj

  Caritas Blaj si organizatia partenera din Germania "Humanitäre Hilfe Windesheim e.V." nu i-au uitat pe cei mai in varsta si singuri din Blaj. Ca in fiecare an de Sf. Pasti si de Craciun trec si pe la Centrul pentru persoane varstnice din Blaj pentru a le arata ca nu sunt singuri.
 • Caritas colecteaza deja haine folosite si la Blaj

  "SĂ AJUTĂM ÎMPREUNĂ" Începând cu data de 11.12.2012, sub sigla Caritas, a început și în Municipiul Blaj o campanie de colectare a hainelor uzate din rândul cetăţenilor, în cadrul proiectului "Să ajutăm împreună", care se bazează pe un parteneriat format din organizaţii importante aparţinând celor 3 sectoare: public, privat şi non-guvernamental.
 • Intr-un parteneriat public-privat Caritas Blaj colecteaza textile si incaltaminte folosite

  "SĂ AJUTĂM ÎMPREUNĂ" Începând cu data de 16.10.2012, sub sigla Caritas, a început în Municipiul Tîrgu Mureş o campanie de colectare a hainelor uzate din rândul cetăţenilor, în cadrul proiectului "Să ajutăm împreună", care se bazează pe un parteneriat format din organizaţii importante aparţinând celor 3 sectoare: public, privat şi non-guvernamental.
 • O noua investiţie majoră in sprijinul oamenilor varstnici şi bolnavi şi a copiilor aflaţi în dificulatate din Blaj iniţiată de Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj.

  Vineri 1 Iunie Pr. Nicolae Anuşcă - Director General al organizatiei Caritas Mitropolitan a sfinţit piatra de temelie a noului centru social Bunul Samaritean Blaj şi a pus realizarea şi funcţionarea acestui edificiu sub patronajul Sfintei Hildegard de Bingen.
 • Baloane zburatoare in scop caritabil

  Peste 100 de baloane cu heliu au purtat spre cer gandurile si dorintele unor copii din Blaj. Mai multi agenti economici dar si persoane fizice au fost contactate cu aceasta ocazie pentru realizarea unui proiect caritabil.
 • Un Milion de Candele ale Solidaritatii s-au aprins pentru cei nevoiasi in toata tara.

  Vineri, 12 Octombrie 2012, Romania a fost luminata simultan de candelele sperantei in 28 de localitati, unite in cel mai amplu gest de solidaritate – Un Milion de Stele. Sapte organizatii Caritas din toata tara au atras atentia societatii civile si autoritatiilor locale si centrale asupra unor cauze sociale importante cu care se confrunta milioane de nevoiasi. I