Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Articole 2015

 • Cadouri de Craciun la Centrul de zi "Edith Stein" din Bucerdea

  Caritas Mitropolitan Blaj se implica si in formarea si educatia copiilor care provin din familii aflate in dificultate din Bucerdea Granoasa. S-a muncit mult in aceasta vara la reconfigurarea spatiilor, iar ceea ce a rezultat se vede in fotografiile alaturate. Totul a fost facut pentru viitorul acestor copilasi. Atmosfera de Craciun a fost simtita din plin de catre cei mici, care si-au incantat apartinatorii cu colindele pline de bucurie si entuziasmul specific inaintea primirii cadourilor.
 • Cadouri de Sf. Nicolae pentru proiectul "Bunul Samaritean"

  Ca in fiecare an organizatia partenera din Germania "Humanitäre Hilfe Windesheim e.V." nu i-a uitat nici pe beneficiarii proiectului Caritas "Bunul Samaritean".
 • Calendare de advent pentru copii cuminti

  Organizatia germana Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. a preluat si in acest an locul lui Mos Nicolae si le-a facut o bucurie mare copiilor si elevilor Liceului Sfantul Vasile cel Mare din Blaj prin mult asteptatele calendare cu ciocolata.
 • Cat investim pentru varstnici si persoane cu dizabilitati in 2016

  Directia persoane cu dizabilitati și expuse riscului de excluziune sociala si Direcția pentru persoane vârstnice au discutat vineri la Blaj in sala de sedinta a Centrului Social "Sf. Hildegard von Bingen" aspecte importante legate de bugetul planificat pentru anul 2016.
 • Colinde de Craciun la Centrul de zi Caritas in Cenade

  Colindele de Craciun au rasunat astazi in cel de-al treilea Centru de zi din mediul rural initiat de catre Caritas Blaj. Numele copiilor inscrisi in acest proiect au fost insemnate ca multumire in interiorul unei inimi ca semn al recunostintei pentru darul primit cu ocazia Sfintelor Sarbatori.
 • Colinde la Centrul de Ingrijire Caritas din Sibiu

  Pentru a marca Sarbatoarea Sfanta a Nasterii Domnului, angajatii Centrului Caritas de Servicii de Ingrijire si Asistenta la Domiciliul Sibiu, au organizat in data de 22.12.2015 la sediul proiectului o intalnire cu beneficiarii deplasabili ai centrului.
 • Humanitärehilfe Windesheim si Caritas Blaj la Caminul de Batrani

  Organizatia partenera din Germania - Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. a adus prin colegii din Caritas Blaj un zambet pe fetele varstnicilor din Caminul de Batrani din Blaj.
 • Mos Craciun a sosit la Cetatea de Balta !

  In urarile si colindele copiilor incadrati in Programul Afterschool din Cetatea de Balta, Caritas a distribuit cadouri. Programul copiilor i-a incantat pe toti cei prezenti la eveniment prezentat: parinti, frati si surori, reprezentanti ai Caritas-ului Mitropolitan, preotul greco-catolic si viceprimarul din localitate.

 • Primim colindatori

  Se spune pe bune dreptate ca o casa buna se cunoaste dupa numarul de oameni care ii trec pragul. Sediul Central al Caritas-ului Mitropolitan a fost trecut in aceste zile de foarte multi colindatori de la cei mai mici pana la cei mai in varsta.

 • 3 decembrie, ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

  Persoanele cu dizabilități sărbătoresc pe 3 decembrie, în fiecare an, Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap. Această zi a fost adoptată de ONU în 1992, pentru a motiva populația să înțeleagă efectele dizabilităților și pentru a combate discriminarea.
 • Închiderea Proiectului „Măsuri Active de Succes pentru Șomeri” – M.A.S.S.

  Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj şi partenerii săi: Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Amber Business Consulting România SRL şi Associazione Formazione Professionale del Patronato San Vincenzo anunţă închiderea proiectului „Măsuri Active de Succes pentru Şomeri” – M.A.S.S. – Contract nr. POSDRU/125/5.1/S/133894.
 • Închiderea Proiectului „Măsuri Active de Succes pentru Șomeri”—M.A.S.S

  Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj şi partenerii săi: Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Amber Business Consulting România SRL şi Associazione Formazione Professionale del Patronato San Vincenzo a organizat în data de 9 decembrie 2015 conferința de închidere a proiectului „Măsuri Active de Succes pentru Şomeri” – M.A.S.S. – Contract nr. POSDRU/125/5.1/S/133894.
 • Comunicat de presă - 17.11.2015

  Comunicat de presă. Confederația Caritas România informeză opinia publică că dintr-o eroare regretabilă a ajuns pe lista semnatarilor o petiție îndreptată împotriva Domnului Marius Raul Bostan nominalizat pentru postul de Ministrul al Societății Informaționale în Guvernul propus de Domnul Dacian Cioloș.
 • 15 noiembrie - Ziua Caritas 2015

  In acest an "Ziua Caritas" este dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Practic ne dorim creşterea calităţii vieţii pentru un număr de 150 de copii şi tineri cu dizabilităţi din judeţele Alba, Mureş şi Sibiu.
 • Schimb de experiență și bune practici în Norvegia

  Parteneriatul transnațional încheiat la nivelul proiectului cu Organizația Caritas Norvegia a facilitat organizarea și derularea unui schimb de experiență dedicat specialiștilor din proiect.
 • Caritas Blaj angajeaza asistent social/manager proiect

  Asociatia Caritas Blaj angajeaza asistent social/manager proiect pentru proiectul CID Blaj.
 • Caritas Blaj angajeaza ingrijitor batrani la domiciliu

  Asociatia Caritas Blaj angajeaza ingrijitor batrani la domiciliu pentru proiectul CID Tarnaveni.
 • Sfânta Liturghie pentru victimele din Clubul Colectiv

  Elevii claselor I-VIII de la Liceul Teologic Greco-Catolic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj s-au rugat împreună pentru victimele incendiului devastator de la Clubul Colectiv din Capitală
 • Caritas Romania activ in problema refugiatilor

  Caritas Europa consideră că este necesară o abordare pe patru planuri pentru ca guvernele europene să poată ataca această criză, salva vieți într-un mod eficient și uman, și să furnizeze soluții durabile pe termen lung.
 • Recrutam translatori voluntari pentru comunicarea cu refugiatii / We are looking for volunteer translators to work with refugees

  Știi să vorbești limba arabă sau persană (farsi)? / Do you know Arabic or Persan (Farsi)?
 • Caritas Romania este alaturi de refugiatii din Grecia!

  Coordonatoarea departamentului de Emergency, Caritas Iasi, Mihaela Condac, ne transmite cateva franturi din realitatea cu care se confrunta refugiatii ajunsi in Grecia.
 • O noua campanie - Preventia este Responsabilitatea tuturor!

  In lunile octombrie –noiembrie 2015, s-a desfasurat in cadrul proiectului: RETEA DE SERVICII MOBILE DE RECUPEARE COMPLEXA LA DOMICILIU PENTRU COPII SI TINERI CU DIZABILITATI DIN MEDIUL RURAL
 • “Informează-te complet, angajează-te corect!” Întâlnirile organizate de Ambasada Olandei în România cu sprijinul Caritas Blaj și al Confederației Caritas România, vor avea loc la Brasov, Sibiu şi Mureş

  O bună informare se poate dovedi decisivă în găsirea unui loc de muncă decent şi în integrarea în comunitatea de destinație, precum şi pentru evitarea pericolelor legate de contracte de lucru nefavorabile sau chiar de exploatare prin muncă.
 • "Marșul persoanelor cu handicap – Cursa inimii Cetății Alba " - 22 octombrie 2016

  Echipa Mobila de Recuperare la Domiciliu Alba, a participat joi 22 octombrie 2015, alaturi de alte 200 de persoane, în Piața Cetății din Alba Iulia, la „Marșul persoanelor cu handicap – Cursa inimii Cetății Alba”, ediția a VIII-a.
 • EMRD – Alba, implicata in campania 1 milion de stele! - Cenade

  Echipa Mobila de Recuperare la Domiciliu din judetul Alba cu sprijinul Centrului de Resurse Medias din cadrul proiectului si al Compartimentului de Fundrasing si Promovare din cadrul Asociatiei Caritas Blaj, a organizat la nivelul comunei Cenade – Campania 1 milion de stele!
 • Un milion de stele s-au aprins din nou in Blaj in fata Catedralei Sfanta Treime- 2015

  "Un milion de stele" s-au aprins anul acesta in fata Catedralei Sfanta Treime din Blaj in semn de solidaritate cu cei mai saraci dintre semenii nostri!
 • GUVERNUL ROMANIEI ADOPTA STRATEGIA NATIONALA O SOCIETATE FARA BARIERE PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI , 2015-2020

  GUVERNUL ROMANIEI HOTARARE pentru aprobarea Strategiei nationale "O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati" pentru perioada 2015-2020 si a Planului operational privind implementarea strategiei nationale "O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati" 2015-2020.
 • Un Milion de Stele, ediția 2015

  Vino și spune DA Servicii Sociale!, vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00. Susține Petiția prin care cerem Guvernului să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale http://www.petitieonline.com/da_servicii_sociale
 • Caritas Blaj angajează asistent social

  Caritas Blaj angajează asistent social. Cerinţe obligatorii: studii superioare finalizate cu diplomă de licenţă. Constituie avantaj experienţa anterioară şi permisul de conducere. Cererile se depun la secretariatul asociaţiei, din Bulevardul Republicii, Nr.8.
 • Caritas Blaj angajează pedagog social în cadrul centrului de zi pentru copii

  Caritas Blaj angajează pedagog social în cadrul centrului de zi pentru copii. Cerinţe obligatorii: studii medii finalizate cu diplomă de bacalaureat. Constituie avantaj calificarea în meseria de pedagog social, experienţa anterioară. Cererile se depun la secretariatul asociaţiei, din Bulevardul Republicii, Nr.8.
 • "Informează-te complet, angajează-te corect! Campanie dedicată cetăţenilor români care doresc să plece în Olanda”

  Dacă doriţi să lucraţi în Olanda, este necesar să vă cunoaşteţi drepturile şi să vă familiarizaţi cu principalele reguli privind munca şi cazarea. În acest fel vă puteţi feri de dezamăgiri. Salariile din Olanda sunt mai mari decât cele din ţara dumneavoastră, dar şi costurile de trai sunt mai ridicate. Dacă sunteţi bine informat, aveţi şanse mai mari de a lucra în condiţii bune şi sigure, bucurându-vă în acelaşi timp de şederea în Olanda.
 • Ziua internationala a varstnicului

  Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrâneţe şi nu-l mâhni în viaţa lui”. (Ecclesiasticul Cap. 3,12) În această zi de 1 octombrie, ziua mondială a vârstnicului, organizația Caritas își reînoiește public crezul pe care il trăiește zi de zi prin serviciile de asistență acordate pentru mii de persoane vârstnice din România în cadrul operele sociale și de caritate.
 • Ultima serie de absolventi cursati la Blaj prin ACTIS

  Un numar de 20 de cursanti din localitatile Blaj dar nu numai, au sustinut joi, 24 septembrie examenul de absolvire pentru cursul de calificare "ingrijitoare batrani la domiciliu". Cursul a fost finantat in cadrul proiectului european Act.IS - Acționăm pentru Incluziune Socială POSDRU/165/6.2/S/142825. Din toate cele 20 de persoane inscrise 20 au absolvit iar 19 au fost declarate certificate.
 • DA Servicii Sociale!

  Confederația Caritas România și ONGurile active în sectorul social Te invită să sustii petiția prin care solicităm Guvernului României să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul disponibil la nivel central pentru servicii sociale.
 • CNDR continua campania nationala intitulata „O Romanie accesibila intr-o Europa fara bariere!”

  Consiliul Național al Dizabilității din România, în parteneriat cu Info Cons, DGASPC Alba, Consiliul Județean Alba, Madical Express și Mobility Networks, continuă campania națională intitulată „O Românie accesibilă într-o Europă fără bariere!”
 • Scutire de plata impozitului pe cladire si automobil

  Părinţii copiilor cu handicap, scutiţi de plata impozitului pe clădire şi a impozitului pe autoturism
 • Impreuna mai puternici pentru copiii cu dizabilitati

  Directorul Caritas-ului Burgenland din Austria, d-na Edith Pinter a facut o vizita impreuna cu o delegatie restransa Caritas-ului Mitropolitan din Blaj. Din delegatie a mai facut parte si d-l Karl Pinter - directorul prestigioasei institutii de invatamant din Austria Bundesgymnasium und Bundesrealgymnasium Mattersburg, care a si adus cadou un Laptop pentru Liceul Sfantul Vasile Blaj, cadou inmanat doamnei Angela Mosneag - directoarea celui mai vechi liceu blajan, dealtfel prima institutie de invatamant unde s-a predat in limba romana la inceputul secolului al XVIII-lea.
 • Deutsche Version von "Mobile Betreuungsdienste für behinderte Kinder und Jugendliche"

  Deutsche Version von "Mobile Betreuungsdienste für behinderte Kinder und Jugendliche" Versiunea tradusa in germana a filmuletului: "Rețea de servicii mobile de recuperare complexa pentru copii si tineri cu dizabilitati din mediul rural"
 • Caritas Blaj multumeste societatii Globus Handelshof din Gensingen pentru donatia facuta

  Se pare ca a devenit o traditie frumoasa faptul ca Globus Handelshof din Gensingen doneaza lucruri noi pentru Caritas Blaj.
 • Mobilitate pentru dizabilitate - versiune video

  Proiectul "Rețea de servicii mobile de recuperare complexa pentru copii si tineri cu dizabilitati din mediul rural" se derulează în 3 judeţe ale ţării: Alba, Sibiu si Mureș. In cele ce urmează puteţi cunoaşte în mai puţin de 5 minute cele mai importante activităţi ale acestui proiect deosebit de important pentru familiile şi copiii cu dizabilităţi din mediul rural.
 • Interviu cu psihologul Aurelia Vestemean

  Psihologul Aurelia Vestemean explica Intr-un interviu realizat de catre redactorul sef al postului Radio Blaj - Nicu Goga care este importanta proiectului "Rețea de servicii mobile de recuperare complexa pentru copii si tineri cu dizabilitati din mediul rural din 3 judetele ale tarii Alba, Sibiu si Mureș" din perspectiva coordonatorului echipei mobile din judetul Alba.
 • Video - 2 minute dintr-un an de proiect (2 Minuten aus einem Projektjahr)

  2 Minuten aus einem Jahr - "Mobile Betreuungsdienste für behinderte Kinder und Jugendliche", ein EU-Projekt durch SEE 2009-2014 im Rahmen des Programms FONDs ONG in Rumänien finanziert.Vergelt´s Gott für die finanzielle Unterstützung ganz besonders an Referat Weltkirche Erzbistum Freiburg! Für die gespendete Hilfsgüter bedanken wir uns bei Humanitäre Hilfe Windesheim e.V., Gordianus-Team, Bad Kreuznach-Planig, Freundeskreis Gensingen, Frauengemeinschaft Hackenheim und Missionskreis Gau-Algesheim!
 • 47 de persoane inactive pe piata muncii calificate in cadrul proiectului MASS

  Caritas Blaj a incheiat a doua serie de cursuri de calificare in cadrul proiectului european M.A.S.S. Masuri Active de Succes pentru Someri, POSDRU/125/5.1/S/133894. Cu toate acestea cursantii isi vor continua aprofundarea cunostintelor cumulate in cele trei luni de formare cu ajutorul tabletelor Evolio X10 puse la dispozitie din proiect. Ele vin in ajutorul cursantului prin aplicatiile multimedia care pot fi descarcate de pe pagina de internet a proiectului.
 • Constientizarea Autismului - Dincolo de Aparente

  Workshop – Modul I si Modul II desfasurat in perioada 9 iunie si 16 iunie 2015
 • Caritas Blaj a calificat 18 tehnicieni maseuri

  Un numar de 20 de cursanti din localitatile Blaj dar nu numai, au sustinut joi, 18 iunie examenul de absolvire pentru cursul de calificare "tehnician maseur". Cursul a fost finantat in cadrul proiectului european Act.IS - Acționăm pentru Incluziune Socială POSDRU/165/6.2/S/142825. Din toti cei 21 de persoane inscrise 20 au absolvit iar 18 au fost declarati promovati.
 • 113 - un nou numar de urgenta!

  Persoanele cu dizabilitati de auz si / sau vorbire vor putea sa foloseasca gratuit numarul unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgenta.
 • Mic dar Voinic

  Mic dar Voinic - campanie de evaluare si testare profilactica la nivelul comunitatilor rurale in cadrul proiectului “Retea de Servicii Mobile de Recuperare Complexa pentru Copii si Tineri cu Dizabilitati din Mediul Rural"
 • Cand mainile sunt unite de prietenie, inimile sunt atinse de bucurie!

  1 Iunie - Ziua Internationala a copilului. Ziua de 1 Iunie a fost sarbatorita de copii si in cadrul Asociatiei Caritas Blaj. Activitati atractive, jocuri, cantece si concursuri au fost organizate la nivelul tuturor proiectelor unde copiii sunt beneficiari.
 • Caritas Romania solidara cu sinistratii din Nepal

  In urma cutremurului din 25 Aprilie, ce a avut loc in Nepal, 3 milioane de oameni inca au nevoie de asigurarea hranei. Peste jumătate din piețe și magazine au fost deteriorate sau distruse. Multe spitale au fost afectate, iar capacitatea de a interveni este depășită în multe domenii. Potențialul de răspândire a bolilor virale este un motiv de îngrijorare în aceste zone. Dupa eforturi considerabile, comunitatiile din zonele extrem de izolate au primit primele ingrijiri medicale, cu ajutorul echipelor Caritas si al partenerilor.
 • Pr. Nicolae Anusca si Claudiu Nicusan - invitati ai organizatiei Renovabis pentru Pfingstaktion

  Presedintele Caritas Romania - Pr. Nicolae Anusca si secretarul general al Caritasului Mitropolitan Blaj - Claudiu Nicusan au fost invitati de catre organizatia germana Renovabis pentru saptamana Rusaliilor in Episcopia de Mainz. Scopul "Actiunii de Rusalii", asa cum au numit-o partenerii germani, a fost sa promoveze in randul cetatenilor germani si mai ales in randul tinerilor sentimentul solidaritatii cu oamenii din Sud-Estul Europei, dar si al transparentei colaborarii intre parteneri.
 • Construirea unui viitor sustenabil social pentru mediul rural

  Academia de studii a Organizatiei Caritas Germania a organizat in perioada 18-20 Mai 2015 o conferinta europeana cu tema: "Construirea unui viitor sustenabil social pentru mediul rural". Printre invitatii experti la aceasta conferinta s-a aflat si Presedintele Caritas Romania - Pr. Nicolae Anusca.
 • Pr. Nicolae Anusca invitat sa concelebreze slujba de Rusalii cu Cardinalul german Lehmann

  Presedintele Caritas Romania Pr. Nicolae Anusca a concelebrat Slujba de Rusalii in Domul din Mainz impreuna cu Cardinalul Lehman, Episcopul de Iasi - Petru Gherghel, Episcopul albanez Lucjan Avgustini, Vicarul General Dietmar Giebelmann si multi alti reprezentanti ai Bisericii Catolice din Germania.
 • Cardinalul Tagle este noul Presedinte Caritas Internationalis

  In cadrul celei de a XX-a adunari Caritas Internationalis, care s-a desfasurat in perioada 12-17 mai, la Vatican, a fost ales noul Presedinte al Confederatiei caritative mondiale a Bisericii in persoana cardinalului filipinez Luis Antonio Tagle, arhiepiscop de Manila. Cardinalul Tagle ii succede in aceasta functie cardinalului hondurian Oscar Rodriguez Maradiaga, Presedinte al Caritas Internationalis in ultimele doua mandate. La adunarea Caritas Internationalis, Romania a fost reprezentata de Directorul General al Caritas Blaj, parintele Nicolae Anusca, in calitate de Presedinte Caritas Romania, care a salutat alegerea cardinalului Tagle in fruntea Caritasului International, despre care spune ca este una providentiala.
 • NEPAL: 30 000 de persoane au beneficiat deja de ajutoarele oferite de Caritas

  În data de 7 iunie, Organizațiile Caritas din România vor organiza o colectă în bisericile catolice pentru victimele cutremurului din Nepal din 25 Aprilie. Din sumele strânse vor fi finanțate programe de asistență și de reabilitare a infrastructurii țării.
 • Peste 2000 de locuri de munca disponibile la Bursa Locurilor de Munca - VIDEO

  Peste 2.000 de locuri de munca au fost disponibile la Bursa Locurilor de Munca, organizata de Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj in parteneriat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Alba, joi, 7 mai, incepand cu ora 10.00, la Centrul Cultural "Iacob Muresianu" Blaj. Printre marii angajatori care recruteaza personal, cu aceasta ocazie, s-a aflat Bosch Rexroth Blaj, IAMU Blaj, Kromberg & Schubert Medias si Sews Alba, dar si alte firme din Blaj si din zona
 • Cadouri de Paste din partea Humanitäre Hilfe Windesheim e.V.

  Si in acest an partenerii din Germania - Humanitäre Hilfe Windesheim au fost alaturi de noi cu ocazia sarbatorilor pascale. Familii aflate in dificultate au fost vizitate de catre colegii din Caritas si au primit cadouri constand in imbracaminte, incaltaminte, alimente, iar copiii, beneficari ai proiectelor Caritas s-au bucurat de dulciurile, jucariile si materialele didactice primite din partea prietenilor germani.
 • Peste 2000 de locuri de munca disponibile la Bursa Locurilor de Munca, organizata joi, 7 mai, la Blaj

  Peste 2.000 de locuri de munca sunt disponibile la Bursa Locurilor de Munca, organizata de Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj in parteneriat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Alba, ce va avea loc joi, 7 mai, incepand cu ora 10.00, la Centrul Cultural "Iacob Muresianu" Blaj. Printre marii angajatori care recruteaza personal, cu aceasta ocazie, se afla Bosch Rexroth Blaj, IAMU Blaj, Kromberg & Schubert Medias si Sews Alba, dar si alte firme din Blaj si din zona ofera locuri de munca celor interesati.
 • VIDEO

  Timpul examenelor (Video) - subtitrare in limba germana

  Caritas Blaj incheie si cea de-a treia serie de cursuri de formare. Un numar de 48 de cursanti din localitatile Blaj, Sibiu si Tarnaveni au sustinut in zilele de 15 si 16 aprilie examenul de absolvire pentru cursul de calificare "ingrijitoare batrani la domiciliu". Cursurile au fost finantate in cadrul proiectului european Act.IS - Acționăm pentru Incluziune Socială POSDRU/165/6.2/S/142825.
 • Trei targuri de promovare a serviciilor si modelor de buna practica

  Organizarea pe parcursul lunilor martie–aprilie a 3 targuri de promovare a serviciilor si modelor de buna practica de la nivelul celor trei zone respectiv (regional): Blaj, Medias si Tarnaveni
 • Caritas Blaj incheie si cea de-a treia serie de cursuri de formare

  Un numar de 48 de cursanti din localitatile Blaj, Sibiu si Tarnaveni au sustinut in zilele de 15 si 16 aprilie examenul de absolvire pentru cursul de calificare "ingrijitoare batrani la domiciliu". Cursurile au fost finantate in cadrul proiectului european Act.IS - Acționăm pentru Incluziune Socială POSDRU/165/6.2/S/142825. Toti cei prezenti au fost declarati promovati.
 • Caritas Blaj prezent la Conferinta internationala despre romi "Duna Romani Luma - drumul spre viitor"

  Cooperarea transfrontaliera in ceea ce privesc initiativele persoanelor rome este subiectul care a atras interesul multor organizatii neguvernamentale din Europa Centrala si de Sud-Est. Caritas Blaj participa prin psihologul Iulia Boanches si impartaseste experienta vasta in proietele pe care le deruleaza cu si pentru persoane rome in Romania
 • Pr. Nicolae Anusca

  Consiliul Director si Adunarea Generala a membrilor Asociatiei Caritas Mitropolitan Blaj - 2015

  In 3 aprilie 2015 a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Director si a Adunarii Generale a membrilor Asociatiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj. Conform legislatiei in vigoare, reprezentantii Caritas Blaj au prezentat vineri, incepand cu ora 11 in fata Consiliului Director si a Adunarii Generale raportul de activitate pentru anul 2014 si obiectivele pentru anul 2015.
 • Ziua "Albastra" - 2 Aprilie - Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

  2 Aprilie - Ziua Internationala de Constientizare a Autismului
 • A doua intalnire a specialistilor din domeniul protectiei sociale

  Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, deruleaza la nivelul judetelor Alba, Mures si Sibiu proiectul “Reţea de servicii mobile de recuperare complexă pentru copiii si tinerii cu dizabilităţi din mediu rural”
 • Bursa locurilor de munca din Tarnaveni - un adevarat succes

  In data de 16 martie 2015, intre orele 10.00-15.00, Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj a organizat bursa locurilor de munca la Tarnaveni.
 • Soare, pune-ti Martisor!

  Cu mic cu mare, copiii beneficiari ai proiectului Retea de Servicii de Recuperare complexa pentru copii si tineri cu dizabilitati din mediul rural au participat pentru prima data anul acesta la Bazarul Primaverii
 • Bursa locurilor de munca Tarnaveni, Judet Mures

  Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, împreună cu Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj, Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Amber Business Consulting Romania şi Associazione Formazione Professionale del Patronato San Vicenzo
 • Oradea: Conferinţă internaţională despre migraţia romilor

  La Oradea, în perioada 18-20 februarie 2015, are loc Conferinţa internaţională "Migraţia romilor: dileme şi perspective ale Uniunii Europene".
 • Angajare CID Teius

  Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, angajeaza asistent social pentru proiectul Centrul de Ingrijire la domiciliu din Teius.
 • Scrisoare deschisă d-nei Rovana PLUMB – Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice

  Stimată Doamnă Ministru, Prin această scrisoare peste 150 de organizații neguvernamentale active la nivel național semnalează modalitatea defectuoasă în care Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (M.M.F.P.S.P.V.), prin Comisia de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor pentru acordarea subvenţiilor, înfiinţată prin Ordinul M.M.F.P.S.P.V. nr. 2106/2014, a interpretat și aplicat Ordinul 1838/2014 privind aprobarea liniilor de subvenţionare prioritare în domeniul asistenţei sociale pentru anul 2015.
 • Curs III Blaj

  ACTIS - deschiderea celui de-al treilea curs la Blaj

  Astazi a avut loc la Blaj deschiderea celui de-al treilea curs de Ingrijitoare bătrâni la domiciliu din cadrul proiectului european Act.IS - Acționăm pentru Incluziune Socială POSDRU/165/6.2/S/142825. Un numar de 16 cursanti vor avea sansa sa fie calificati la sfarsitul celor 360 de ore de teorie si practica.
 • Masuri inovatoare in continuarea calificarii din cadrul proiectului MASS

  Caritas Blaj a incheiat prima serie de cursuri de calificare in cadrul proiectului european M.A.S.S. Masuri Active de Succes pentru Someri, POSDRU/125/5.1/S/133894. Cu toate acestea cursantii isi vor continua aprofundarea cunostintelor cumulate in cele trei luni de formare cu ajutorul tabletelor Evolio X10 puse la dispozitie din proiect. Ele vin in ajutorul cursantului prin aplicatiile multimedia care pot fi descarcate de pe pagina de internet a proiectului.
 • Ingrijire varstnici Blaj

  Rezultate bune si foarte bune in urma examinarii cursantilor din proiectul ACTIS

  Dupa trei luni de pregatire teoretica si practica un numar de 42 de cursanti din cadrul proiectului european Act.IS - Acționăm pentru Incluziune Socială POSDRU/165/6.2/S/142825, au sustinut examene scrise si practice in fata comisiilor de examinare. Rezultatele au fost bune si foarte bune, promovabilitatea fiind de 100% din cei care s-au prezentat la examen.
 • Ingrijitoare copii Blaj

  Cursantii de la Caritas Blaj la momentul examenelor

  Un numar de 97 de adulti care au participat la cursurile de formare derulate de Caritas Blaj urmeaza sa sustina la inceputul lunii ianuarie examenele aferente, iar alti 78 au sustinut deja la sfarsitul anului trecut atat proba scrisa cat si proba practica.
 • Tehn. Maseur Blaj

  Formarea profesionala - una din prioritatile Caritas Blaj

  Inca din anul 2014 Carias Blaj deruleaza mai multe proiecte de formare profesionala si consiliere, aplicand masuri active de ocupare pentru un numar considerabil de persoane adulte, facilitand acestora integrarea pe piata muncii, dar si promovand un stil de viata sanatos.