Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Binecuvântarea Centrului Social "Sf. Anton", Cetatea de Baltă

Caritas Blaj este prezent și în mediul rural, acolo unde accesul persoanelor la servicii sociale este foarte limitat. Ajutorul oferit de Caritas în cadrul Centrului Social "Sfântul Anton" vine în întâmpinarea celor mai acute nevoi ale persoanelor vârstnice și bolnave dar și a copiilor din comuna Cetatea de Baltă.

Proiectul dezvoltat la Cetate face parte dintr-un program mai amplu inițiat de Caritas în urmă cu trei ani în trei comune din județul Alba și este susținut până în această fază doar din surse private atrase de organizație din țară și străinătate.
La binecuvântarea edificiului cu destinație socială, care a avut loc miercuri, 16 noiembrie au fost prezenți la Cetatea de Baltă parteneri și prieteni ai Caritas-ului Mitropolitan atât din țară cât și din străinătate.

Pr. Nicolae Anușcă în calitate de director general al asociației a mulțumit celor care au contribuit la realizarea Centrului Social Sfântul Anton din Cetatea de Baltă, iar într-un mod cu totul deosebit a mulțumit celor prezenți la evenimentul de inaugurare:

- Preotului Paroh Sorin Ivan și comitetului parohiei greco-catolice din Cetatea de Baltă,
- doamnei Dr. Monika Kleck în calitate de reprezentant al Organizaţiei catolice din Germania Renovabis e.V.,
- Domnului Primar Constantin Comandaru, prezent împreună cu viceprimarul comunei, care ne-au asigurat de sprijinul autorităţilor locale în aceste proiecte,
- Doamnei Mariana Humuzău - reprezentant al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului - Alba,
- Preotului reformat din Cetatea de Baltă, Endre Barabasi,
- Preotului Greco-Catolic din Sfântămarie, Ciprian Someşan,
- doamnei directoare a Şcolii din Cetatea de Baltă Pompilia Goga,
- doamnelor colege din Caritas Blaj, Ildi Nicuşan - director al Direcţiei pentru copii şi formare continuă şi doamnei Nicoleta Palcu - director al Direcţiei pentru persoane vârstnice, în a căror responsabilitate se află acest Centru Social,
- celorlate colege şi colegi din Caritas Blaj, care au fost prezenţi şi care îşi aduc aportul la buna funcţionare a acestor proiecte,
- şi nu în ultimul rând tuturor binefăcătorilor care au contribuit la realizarea acestui centru social important pentru comunitatea din Cetatea de Baltă:
Kindermissionswerk - Aachen (Germania),
Secours Catholique (Franţa),
Leier Baustoffe GmbH & Co KG (Austria),
Kirchengemeinde Maria Königin der Apostel - Baiersbronn (Germania).

La eveniment au participat și beneficiari ai celor două servicii oferite în cadrul centrului, credincioși, reprezentanți ai celorlalte culte, reprezentanți ai altor ONG-uri, parteneri, care au dorit să împărtășească cu noi bucuria acestui moment.

"Mulțumind tuturor binefăcătorilor și partenerilor pentru sprijinul lor, trăim cu speranța că vom găsi resursele necesare pentru susținerea acestei opere sociale prin intermediul căreia putem vedea lucrarea milostivă a lui Dumnezeu pentru oameni", a mai subliniat pr. Anuşcă.


Centrul de comunicare Caritas Blaj - 17.11.2016