Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

CAMPANIE DE MONITORIZARE A STĂRII DE SĂNĂTATE A VÂRSTNICILOR ÎN TÂRNĂVENI

În cadrul proiectului “Stil de viață sănătos-îmbatrânire activă” derulat de către Centrul de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu Târnăveni, în zilele de 20 și 21 august, s-a desfășurat la nivelul municipiului Târnăveni, Campania stradală de informare și monitorizare a stării de sănătate a vârstnicilor din localitate.

Campania a urmărit două aspecte:

1. Promovarea serviciilor oferite de către asociație la nivelul municipiului, informarea comunității cu privire la drepturile legale și serviciile medicale și sociale de care pot beneficia persoanele vârstnice, cele cu dizabilități și bolnavii cronici, promovarea unui stil de viață sănătos și activ în rândul populației.

2. Monitorizarea stării de sănătate a vârstnicilor prin efectuarea de teste și măsurători a parametrilor fiziologici: tensiune arterială, glicemie, puls, greutate, IMC.

Angajații și voluntarii CID Târnăveni au fost prezenți pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (20 și 21 august 2016) în centrul orașului, la un stand special amenajat, de unde au oferit informații și consiliere pentru cei intresați, distribuind peste 400 de fluturași și broșuri cu informații relevante. Totodată, peste 200 de vârstnici au beneficiat de măsurarea gratuită a parametrilor fiziologici și au fost consiliați de către asistenții medicali cu privire la prevenția bolilor specifice vârstei a treia.

Mulțumim tuturor celor implicați pentru sprijinul oferit în realizarea acestui eveniment.

Nicoleta Palcu
Director Direcția pentru persoane vârstnice