Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Caritas Blaj și Fundația Regala Margareta a României alături de vârstnici în pandemie

Pornind de la sloganul ”Fiecare gest contează” Fundația Regală Margareta a Romaniei sprijină, prin intermediul Fondului pentru vârstnici, activitatea a 4 Centre de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu din cadrul Asociației Caritas Blaj. Grantul oferit, în cuantum de 21.758 lei, este destinat susținerii activităților de îngrijire la domiciliu pentru un numar de 60 de vârstnici din localitățile Sibiu, Blaj, Cenade si Bucerdea Grânoasă în această perioadă dificilă din punct de vedere emoțional, social si economic.

In intervalul august – noiembrie 2020, prin intermediul grantului, la nivelul celor 4 Centre de îngrijire la domiciliu s-a derulat o Campanie de informare si prevenție cu privire la virusul SARS COV 2, prin intermediul căreia s-au realizat 4 sesiuni de informare pe teme de actualitate ( evolutia pandemiei/noutati si restricții legislative cu aplicabilitate la nivel local, metode de prevenție, modul de utilizare al echipamentelor de protecție, simptome specifice îmbolnăvirii și modul de gestionare a acestei situații etc), s-a realizat monitorizarea stării de sănătate a vârstnicilor și s-au distribuit către beneficiari 60 de kit-uri cu materiale de protecție, substanțe dezinfectante și produse de igienă personală.

Multumim pe această cale finanțatorului, Fundația Regală Margareta a României că a făcut posibilă această acțiune atât de utilă și necesară vârstnicilor!