Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Caritas Burgenland in vizita oficiala la Caritas Blaj

Directoarea Caritas-ului Burgenland din Austria, d-na Edith Pinter a fost insotita de o delegatie oficiala austriaca in prima vizita de lucru efectuata la Caritas Blaj. Principalele puncte avute pe ordinea de zi au fost gasirea de punti de legatura intre proiectele Caritas Blaj si cele ale Caritas-ului din Eisenstadt.

Directorul scolii gimnaziale din Mattersburg, dl. OStR Mag. Karl Pinter, o scoala cu peste 700 de elevi a fost impresionat de calitatea actului educational din Liceul Sfantul Vasile cel Mare din Blaj si Gradinita "Surasul Copiilor" care este patronata de catre Caritasul Mitropolitan. In perioada urmatoare se vor discuta posibilitati de cooperare intre cele doua scoli, mai ales in ceea ce priveste intensificarea studierii limbii germane in liceul blajan.

Spiritualul Caritas-ului Burgenland si responsabilul diecezan a organizatiei de tineri Caritas (Youngcaritas) pr. Günther Kroiss si-a aratat disponibilitatea de a sprijini infiintarea organizatiei diecezane pentru tineri caritas la Blaj, in prima faza printr-un schimb de experienta a colegului blajan responsabil cu voluntarii Caritas Blaj, Rares Vestemean. Acesta se va afla intre 5 si 15 noiembrie 2013 in Eisenstadt pentru a primi instruirea necesara demararii organizatiei de "tineri caritas" la Blaj.

Din delegatia austriaca au facut parte si patru "tineri caritas" care au fost incantati de ospitalitatea romaneasca la Blaj acestia aducand cu ei imbracamintea si dulciurile colectate in scoala din care provin.