Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Centrul de zi din Cetatea de Balta in "saptamana altfel"

Săptămâna ,, Altfel” a fost pentru beneficiarii programului afterschool „Școală pentru toți”, susținut de Caritas Mitropolitan Blaj, in parteneriat cu Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, una rodnică și plină de activități diversificate. Fiind în Postul Paștelui, și totodată în Anul Milostivirii Divine, persoanele vârstnice, aflate in îngrijirea Caritas-ului Blaj, au avut parte de o mică bucurie.

Săptămâna ,, Altfel” a fost pentru beneficiarii programului afterschool „Școală pentru toți”, susținut de Caritas Mitropolitan Blaj, in parteneriat cu Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, una rodnică și plină de activități diversificate, însă merită cunoscută una cu totul ,,altfel, cu o mare încărcătură emoțională. Fiind în Postul Paștelui, și totodată în Anul Milostivirii Divine, ne-am gândit să facem o mică bucurie persoanelor vârstnice aflate in îngrijirea Caritas-ului Blaj.

Astfel, într-o atmosferă de sărbătoare, copiii îndrumați de educatorii specializaţi Maria Mihai şi Simona Muntean, precum şi de asistentul social Ioana Popşor, au adus o rază de bucurie în sufletul acestora. Au recitat poezii despre Paște, am înroșit ouă împreună și am pregătit o masă tradițională, încărcată cu fel și fel de bucate.

Alături de noi, au participat: d-na director prof. Pompilia Goga, părintele paroh Sorin Ivan, viceprimarul comunei, Constantin Comandaru, și echipa centrului de îngrijire la domiciliu Cetatea de Baltă, formată din Ioana Popșor, Laura Sălcudean şi Ofelia Dumitru.

Părintele Sorin Ivan a vorbit despre Marea Sărbătoare a Învierii Domnului, subliniind faptul că cel care crede în Dumnezeu nu este niciodată singur, iar acest lucru este dovededit chiar de această activitate, care ne-a adus ,,Împreună, sub Lumina Învierii!”

În final, copiii au dăruit felicitări tuturor celor prezenți, felicitări confecționate de ei.

Activitatea în sine a fost o stare de spirit, o activitate care s-a adresat sufletului, iar impactul ei s-a putut citi pe fețele tuturor: priviri calde și pline de recunoștință, mulțumiri sufleteși că au retrăit, alături de copii, momente emoționante.

Mulțumim partnerului extern, Humanitare Hilfe Windesheim, care nu a uitat nici de această dată să ofere daruri, atât copiilor cât și vârstnicilor.

,,Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să vă întărească Încrederea, Iubirea și Speranța, întrucât Bucuria vine din lucruri mărunte, Liniștea vine din suflet, iar Lumina vine din inima fiecăruia. Paște Fericit!” a fost mesajul adresat de copii.

Echipa programului afterschool „Şcoala pentru toţi” Cetatea de Baltă

28.04.2016.