Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Circulara Colecta Ucraina

„Evanghelia milostivirii, care trebuie vestită şi scrisă în viaţă, caută persoane cu inima răbdătoare şi deschisă, „samariteni milostivi" care cunosc compasiunea şi tăcerea în faţa misterului fratelui şi a surorii; cere slujitori generoşi şi bucuroşi, care iubesc gratuitfără a pretinde nimic în schimb” (Predica Sfântului Părinte Papa Francisc la celebrarea Jubileului Milostivirii Divine duminică, 3 aprilie 2016)”

Preaiubiţi fraţi preoţi,
Iubiţi credincioşi,

Precum cunoaşteţi, evenimentele ultimilor ani marchează în mod dramatic buna convieţuire şi spiritul frăţesc în Ucraina, ţară vecină patriei noastre. Violenţa care s-a abătut asupra acestui popor continuă să impresioneze întreaga lume şi să genereze reacţii de solidaritate umană şi creştină.
În plin an jubiliar al Milostivirii Divine, pe 3 aprilie 2016, Sfântul Părinte Papa Francisc a lansat un apel de pace în favoarea Ucrainei, anunţând organizarea unei colecte speciale în toate bisericile din Europa „pentru cei care suferă din cauza consecinţelor violenţelor din Ucraina”, amintind şi de situaţia dramatică a celor peste un milion de persoane constrânse să-şi părăsească locuinţele.
Cu acel prilej, împreună cu episcopatul din întreaga Biserică Catolică, Sfântul Părinte îndemna la o mobilizare în rugăciune şi gesturi de generozitate, pentru a uşura suferinţele acestui popor greu încercat. În acest sens susţinem iniţiativa şi demersul promovat de Caritas, ca în data de 21 octombrie să fie organizată o colectă în cadrul Arhieparhiei noastre pentru Ucraina, şi îi invităm pe toţi preoţii şi credincioşii să se alăture acestei acţiuni de solidaritate creştină pe care o propovăduieşte Biserica în spiritul Evangheliei, printr-o acţiune concretă de ajutorare a semenilor noştri.
În cadrul Arhieparhiei noastre sumele strânse din colectă vor fi transmise Caritas-ului Mitropolitan, urmând ca acestea să fie transferate prin intermediul Caritas România organizaţiei Caritas Ucraina, care se ocupă la faţa locului de proiectele umanitare destinate victimelor războiului, migraţiei şi violenţelor.
Mulţumind tuturor pentru gestul Dumneavoastră creştinesc, Vă asigurăm de rugăciunile celor încercaţi şi de întreaga noastră preţuire.

Pr. Nicolae Anușcă
Director General Caritas Mitropolitan

Cardinal Lucian
Arhiepiscop Major și Mitropolit