Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

COMUNICAT DE INTERES PUBLIC

Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj anunță cetățenii orașului că începând cu luna iulie 2017 containerele de colectare a hainelor din Municipiul Blaj situate pe străzile: Gheorghe Doja, Eroilor (Gară), Timotei Cipariu și Tudor Vladimirescu vor fi mutate în alte locații.

Caritas dorește să vină cu o informare completă și transparentă referitoare la această situație, însoțită de câteva clarificări care va ajuta opinia publică să înțeleagă ce a stat la baza acestei decizii.

Actualele locații ale celor cinci containere sunt pe domeniul public al Municipiului Blaj, amplasamentele fiind stabilite în baza unui parteneriat încheiat între Primărie și Caritas pe o perioadă de cinci ani. Reprezentanții Primăriei Blaj au transmis zilele trecute Asociației Caritas o adresă prin care se solicita ridicarea containerelor de colectare a hainelor deoarece Consiliul Local al Municipiului nu mai dorește să prelungească parteneriatul existent pentru actualele amplasamente.

Prin intermediul acestor containere pentru colectarea articolelor textile, blăjenii au posibilitatea sa-și descongestioneze locuințele de îmbrăcămintea și încălțămintea uzată într-un mod civilizat, organizat și eficient, nefiind nevoiți să arunce aceste articole textile în gunoiul menajer, în spații improprii sau să plătească în plus unor firme de salubrizare acest serviciu de ridicare a deșeurilor.

Caritas nu înțelege această atitudine a reprezentanților Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Blaj care fără nici un fel de evaluare a parteneriatului derulat în ultimii cinci ani și fără nici discuție prealabilă cu partenerii din contract au luat unilateral o astfel de hotărâre, care din punctul nostru de vedere este arbitrară, discreționară și în detrimentul blăjenilor.

Caritas a reușit însă prin bunăvoința unor instituții de drept privat din Municipiul Blaj să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din Municipiul Blaj continuând acest serviciu de interes public de colectare a hainelor și încălțămintei uzate amplasând aceste containere începând cu luna iulie a.c. în următoarele locații:

1. Strada Tudor Vladimirescu, intrarea în incinta Capelei Arhiereilor, în proximitatea crucii de lumină.
2. Strada Clujului în fața magazinului SC Metrorus SRL Blaj și în proximitatea Pensiunii Man President.
3. În incinta imobilului Caritas din Str. Republicii, nr. 8

Reprezentanții Caritas nutresc speranța că membrii Consiliului Local și reprezentanții Primăriei Blaj vor reuși să depășească acest moment, revenind asupra hotărârii luate, trecând astfel peste orice fel de comportament bazat pe resentimente, subiectivism și lipsă de dialog, așezând în centrul acțiunilor doar interesul cetățenilor. Urmând exemplul altor comunități din țară și străinătate, în care se poate observa ce înseamnă atitudine bazată pe respect, deschidere, dialog și înțelegere între toți actorii sociali publici și privați ne pot oferi premisele și garanția că vom contribui și noi la construirea unei societăți libere, prospere și durabile.

Biroul de relații publice Caritas