Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Containere Caritas "Să ajutăm împreună"


"SA AJUTAM IMPREUNA"

Incepand din decembrie 2012, Caritas Blaj a inceput un proces amplu de colectare a donaţiilor din partea cetăţenilor, o campanie de colectare a hainelor uzate, in cadrul proiectului "Să ajutăm împreună", care se bazează pe un parteneriat format din entităţi importante aparținând celor 3 sectoare: public, privat si non-guvernamental.

Actiunea, prin care se colectează îmbrăcăminte și încălțăminte uzată de la populație, are ca scop întărirea spiritului civic în comunitate și pune bazele unui comportament care în ţările dezvoltate precum Germania, Austria, Italia, Elveția, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia este deja o tradiție, fiind aplicată cu succes și pe celelalte continente: America de Nord, Australia. In Romania, proiectul de colectare apare sub sloganul "Sa ajutam împreună" și este în plină derulare în județele Satu-Mare, Maramureș, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Braşov, Timiş, Hunedoara, Oradea, Arad și Alba.

Proiectul are la baza două dimensiuni:

1. Dimensiunea socială - constă în donații materiale în localitățile unde este prezentă organizația Caritas și acordarea unor servicii sociale primare pentru persoanele vulnerabile și expuse riscului de excluziune sociala cum ar fi: familiile cu multi copii, vârstnici aflați în dificultate, persoanele cu dizabilități, etc.

2. Dimensiunea ecologică - hainele, încălțămintea și alte produse textile colectate care prezintă un grad ridicat de uzură și nu pot fi donate sau refolosite în proiectele sociale, urmează a fi supuse unei sortări primare, respectiv unui amplu proces de pregătire a acestora în produse de bază și utilizarea acestora în industrie ca materie primă.

Cheltuielile aferente procesului de colectare, sortare și transformare a hainelor în produse primare sunt suportate de o firmă specializată cu care organizația Caritas are un parteneriat.

Cetățenii care au nevoie de un astfel de ajutor material sunt rugați să se adreseze fie telefonic la secretariatul organizației Caritas 0258 712 228 sau prin email: secretariat@caritas-blaj.ro.