Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Europa are nevoie de profeți și vizionari

În perioada 26.02. - 12.03.2016 se desfășoară in München - Germania cea de-a zecea ediție a zilelor Balcanilor. Titlul sub care se derulează aceasta ediție jubiliară deschisă ieri în capitala bavareză este: Sa descoperim adevaratii Balcani. Giuvaerul necunoscut al Europei.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost organizată ieri la Literaturhaus din München, Salvatorplatz 1, cu o dezbatere publică având ca titlul: „Drepturi egale pentru toți?! O controversă la standardele sociale europene". Pe podiumul de discuții au fost invitați și prezenți: Diana Stachowitz - deputat în Parlamentul Landului Bayern, jurnalistul Erich Rathefelder de la Berliner Tageszeitung, dr. Monika Kleck de la organizația Renovabis și părintele Nicolae Anușcă de la Caritas Blaj - România

Prezentările și dezbaterea susținută de invitați au fost extrem de interesante, au stârnit un viu interes și o atenție deosebită din partea unui public numeros care nu de puține ori au întrerupt prezentatorii de pe podium cu aplauze.

În cadrul acestor zile culturale se va derula și filmul românesc al regizorului român Oliver Tătaru: Anatomia unei plecării.

De la München a consemnat Claudiu Nicuşan