Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Fiecare gest contează!” Caritas Blaj și Fundația Regala Margareta a României sprijină vârstnicii în pandemie

Pornind de la sloganul ”Fiecare gest contează” Fundația Regală Margareta a Romaniei sprijină, prin intermediul Fondului pentru vârstnici, activitatea a 4 Centre de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu din cadrul Asociației Caritas Blaj. Grantul oferit, în cuantum de 21.758 lei, este destinat susținerii activităților de îngrijire la domiciliu pentru un numar de 60 de vârstnici din localitățile Sibiu, Blaj, Cenade si Bucerdea Grânoasă.

În perioada 1 decembrie 2020 – 28 februarie 2021, prin intermediul grantului, la nivelul celor 4 Centre de îngrijire la domiciliu, echipele de specialiști au sprijinit vârstnicii vulnerabili realizând următoarele activități:
- 1872 Vizite la domiciliu
- 844 servicii medicale prestate
- 6771 servicii sociale prestate( îngrijire de bază, activități comunitare, activități de inserție a beneficiarului în familie și comunitate, activități de asistență socială, informare,consiliere și suport)

Totodată, ca parte a proiectului, s-a continuat Campania de informare și prevenție cu privire la virusul SARS COV 2, prin intermediul căreia s-au derulat 4 sesiuni de informare pe teme de actualitate (Importanța dezinfectării și curățării suprafețelor cu contact frecvent; Întrebări și răspunsuri legate de posibila infectare cu virusul Sars Cov 2; Vaccinarea anticovid19. Cine are prioritate la vaccinare în etapa 2 de vaccinare;Recomandari privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirusului) și s-a realizat monitorizarea stării de sănătate a vârstnicilor.

În luna februarie, toti cei 60 beneficiari au primit câte un pachet cu alimente de bază neperisabile, gest primit cu mare bucurie de către aceștia.

Toate aceste activități au condus la reducerea nivelului de izolare socială și a riscului de instituționalizare pentru beneficiarii direcți și mentinerea lor in mediul familial pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Mulțumim pe această cale finanțatorului, Fundația Regală Margareta a României pentru că ne-a oferit șansa de a ajuta cât mai multe persoane și a face într-adevăr gesturi care contează, în această perioadă extrem de vulnerabilă din punct de vedere social și economic!


Echipa Caritas Blaj