Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site
  • Hana
    Hana
  • Sinar și Ferran
    Sinar și Ferran

Hana - Durerea pierderii unui copil

Hana și soțul ei, Farhan au suferit în timpul războiului, acea experiență care este cel mai rău coșmar al fiecărui părinte. Fiul lor a fost ucis atunci când a fost bombardată școala din Damasc la care mergea împreună cu fratele său geamăn.

Hana este de neconsolat în timp ce își amintește cum a alergat la școală la băieții ei și l-a dus pe fiul ei la cel mai apropiat spital, într-o încercare disperată de a-i salva viața. "Am alergat acolo și l-am găsit pe întins jos. L-am ținut, ochii îi erau deschiși", își amintește ea printre valuri de lacrimi.

Ea descrie scene de haos și durere de nedescris când niște copii răniți au fost aduși la spital. "Au fost copii, fără picioare, fără degete, copii cu abdomenele deschise, a fost într-adevăr incredibil."

"Au dus toți copiii în camera de urgență și Sinar a dispărut. După aproximativ o oră, i-am întrebat, unde este Sinar? Ei au spus ‘A fost mort când l-ai adus aici."

Pentru că Hana și Farhan încearcă să-și reconstruiască viața cu fiul lor supravieţuitor, au primit un sprijin valoros din partea Caritas. Farhan a suferit o înlocuire de șold cu fonduri oferite de Caritas. "Caritas este cea mai importantă organizație umanitară", spune el. "M-a ajutat să scap de durere."

Hana nu-şi poate imagina viaţa dincolo de granițele Siriei. "Aceasta este țara noastră. N-o vom da la nimeni altcineva ", spune ea. "Nu mă pot imagina îngropată într-o țară care nu este a mea, departe de fiul meu." Soțul ei spune: "Înainte de război viața a fost frumoasă. În ciuda conflictului, țara noastră este încă cea mai frumoasă țară din lume."

#peacepossible4Syria