Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Implementarea proiectului -Stil de viață sănătos pentru comunitatea romă din localitățile Bucerdea Grânoasă și Cenade din județul Alba

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, anunță implementarea proiectului -Stil de viață sănătos pentru comunitatea romă din localitățile Bucerdea Grânoasă și Cenade din județul Alba.
Proiectul este cofinanțat de către Agenția Națională pentru Romi de la bugetul de stat prin programul ”Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare și conștientizare”.

Scopul proiectului este promovarea unui stil de viață sănătos, în comunitățile de romi din Bucerdea Grânoasă și Cenade din jud. Alba. Proiectul propune, măsuri integrate de sprijin, de la sesiuni de informare cu privire la riscul îmbolnăvirii, informarea beneficiarilor cu privire la campania națională de imunizare, informarea cu privire la acțiuni ce trebuie intreprinse ca urmare a contactării virusului SARS COV 2, implementarea de acțiuni de ecologizare a domeniului public, și distribuirea de materiale diverse de curățenie și dezinfecție.

Bugetul proiectul : 43.945 lei

Proiectul este implementat în parteneriat cu Primăria Comunei Bucerdea Grânoasă și Primăria Comunei Cenade din județul Alba.

Beneficiarii proiectului
• 500 de persoane vor fi informate în cadul campaniilor de informare desfășurate la nivel comunitar
• 100 de persoane vor primi pachete cu materiale sanitare menite să susțină prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS COV 2, respectiv: alcool sanitar, dezinfectant, dezinfectant menajer, materiale de curațenie destinate gospodăriei.
• 3.000 de locuitori ai localităților selectate în proiect

Obiectivele proiectului
O1. Organizarea și desfășurarea a 2 sesiuni de informare și conștientizare la nivelul fiecărei comunități selectate cu privire la virusul SARS -CoV- 2, respectiv: Ce este virusul? Care sunt principalele simptome? Cum se poate preveni îmbolnăvirea? Cum trebuie acționat în cazul îmbolnăvirii? Ce pași trebuie urmați după tratarea virusului?
O2. Organizarea și desfășurarea a 2 sesiuni de informare în fiecare comunitate selectată cu privire la metoda vaccinării, respectiv : Ce este vaccinul? Cum acționează? Care sunt contraindicațiile? Care sunt beneficiile? etc.
O3. Distribuirea a 100 de pachete cu materiale sanitare menite să susțină prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS -CoV -2, respectiv: alcool sanitar, dezinfectant, dezinfectant menajer, materiale de curațenie destinate gospodăriei.
O4. Desfășurarea a 2 sesiuni de ecologizare - acțiuni de curățare a spațiului/domeniului public la nivelul fiecărei comunități.

Impactul preconizat al proiectului
• creșterea gradului de informare al beneficiarilor direcți prin accesul nediscriminatoriu la un flux de servicii și informații, reducerea riscului de îmbolnăvire și răspândirea virsului SARS- CoV-2 precum și creșterea gradului de protecție prin distribuirea de materiale de curățenie și dezinfecție
• creșterea gradului de resposabilitate civică, motivarea și sensibilizarea comunității locale, a autorităților locale, în procesul de incluziune și reducerea marginalizării sociale a persoanelor aparținând comunității roma, mobilizarea unor resurse valoroase cu implicații viitoare atât asupra bunăstării fizice, sociale a beneficiarilor cât și asupra sensibilității și conștiinței sociale a comunității implicate.