Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Invitatie în Germania si Austria a Pr. Nicolae Anuscă - Director Caritas Blaj

În perioada 12-25 Martie Părintele Nicolae Anușcă - Director Caritas Mitropolitan Blaj a întreprins o vizita în Germania și Austria răspunzând astfel invitației primite din partea a doi dintre partenerii strategici și de suflet, Caritas Vorarlberg (Austria) și Parohia Sfântul Gordianus Bad Kreuznach-Planig (Germania).

În Austria la Feldkirch, Părintele Anușcă a susținut o prezentare despre situația sistemului serviciilor sociale din România cu focus pe mediul rural și comunitățile rrome în prezența conducerii Caritas Vorarlberg. Scopul acestei reuniuni a fost identificarea unor modalități concrete de cooperare între cele două organizații Caritas prin realizarea unui schimb de bune practici în domeniul acordării serviciilor sociale celor mai dezavantajate și vulnerabile grupuri din comunitățile noastre. Cu această ocazie a fost prezentat și un film documentar care prezintă activitatea Caritas Mitropolitan Blaj în mediul rural din județul Alba.

Evenimentul din Germania de la Bad Kreuznach-Planig a fost unul de suflet organizat cu ocazia încheierii activității Diaconului Bodo Stumpf și a pensionării sale. Dorim să spunem că Diaconul Stumpf de mai bine de 10 ani este angajat într-o muncă susținută prin care sprijină Caritas Blaj în diferite proiecte și activități împreună cu credincioșii parohiilor în care a activat și susținut de voluntarii grupului Gordianus. Evenimentul s-a desfășurat în 19 Martie în Biserica Parohială din Bad Kreuznach-Planig prin celebrarea unei Liturghii de mulțumire solemne celebrate de părintele Markus Warsberg reprezentantul Episcopiei de Mainz la care au participat 12 preoți și diaconi și peste 500 de credincioși. Printre concelebranții la Liturghie au fost prezenți și doi preoți din România, Părintele Nicolae Anușcă - Director Caritas Blaj și Părintele Ștefan Breaz - Paroh al parohiei Cenade. În cadrul Liturghiei Părintele Anușcă a rostit un cuvânt de mulțumire și apreciere pentru angajamentul și opera desfășurată de Diaconul Bodo Stumpf în slujirea carității și sprijinirea persoanelor nevoiașe din România. Evenimentul a continuat după Serviciul Divin de la Biserică în curtea și sala comunității parohiale din localitate cu momente artistice oferite de fanfara și orchestra comunității, alocuțiuni și prezentare de film cu viața Diaconului Bodo Stumpf. Au răspuns de asemenea afirmativ invitației și au fost prezenți la eveniment, Doamna Angela Moșneag - Director al Liceului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare Blaj” care de mai mulți ani a dezvoltat un parteneriat cu grădinița parohiei catolice din localitate condusă de doamna Ursula Dhom și Domnul Claudiu Nicușan.

În cadrul acestei deplasării în străinătate Părintele Nicolae Anușcă a mai avut întâlniri cu peste douăzeci de conducători și reprezentanți ai unor organizații bisericești: episcopi, directori Caritas, consultori diecezani, președinți ai unor asociații culturale și umanitare din Germania și Austria. Tema principală a discuțiilor din cadrul acestor întâlniri a fost cooperarea cât mai strânsă între organizațiile cu vocație socială din Europa pentru a construi împreună un viitor bazat pe valorile creștine ale solidarității, participării și subsidiarității.

Biroul PR Caritas Blaj