Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Italienii strâng fonduri pentru copiii săraci sprijiniți în trei centre din mediul rural din județul Alba

Italienii strâng fonduri pentru copiii săraci sprijiniți în trei centre din mediul rural din județul Alba.

Asociatia Cuore Amico din Brescia a inceput o campanie de strangere de fonduri in Italia pentru Centrele de zi sustinute de Caritas Blaj in judetul Alba destinate copiilor nevoiași.

Campania asociației catolice italiene oferă inca o raza de speranta ca se va reusi in cele din urmă continuarea activităților din cele trei Centre de zi care funcționează pe raza județului Alba: Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cetatea de Blata și care se adreseaza copiilor proveniți din cele mai precare medii sociale. Comunitățile și familiile acestor copii așteapta însă aceiasi motivare si același mod concret de implicare din partea instituțiilor județene cu responsabilități în domeniu social: Consiliul Județean Alba și Direcția de Asistența Socială și Protecția Copilului Alba. Dupa cum este foarte bine cunoscut din Eurobarometru, Romania este pe un rusinos loc fruntaș; aproape 50% dintre copiii din Romania sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, iar transferurile sociale conform Planului național de Reforma și Planului de Convergență sunt numai la jumatate din media europeană, 22% în România față de 42,8% in celelalte State membre.

Implicarea in viitor a autoritailor publice romanesti cu responsabilitati in domeniul social, in cazul de fata a celor judetene din Alba, ne poate oferi un orizont și o perspectivă durabilă care sa ne permita sa schimbam ceva in realitatea socială crudă a acestor copii din comunitățile noastre si din aceste statistici in care din nefericire România se situează mereu pe primele locuri.

Multumiri italienilor și un apel la responsabilizare pentru autorităților publice din România.

Videoclip Cuore Amico Tv. Caritas di Blaj