Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicului - Director General Pr. Nicolae Anusca

Dragii mei,

Ziua internațională a Vârstnicului ne oferă în fiecare an un motiv de reflecție asupra vieții și a Darului Vieții orientându-ne cu precădere privirea către semenii noștri înaintați în vârstă.

Societatea de azi este dominată numeric de persoane vârstnice care pe de o parte ne pune în fața unei mari provocări sociale dar în același timp ne oferă posibilitatea și șansa de a ne îmbogății fiecare dintre noi din experiența și înțelepciunea semenilor noștri aflați în etapa de senectute a vieții.

Organizația Caritas încearcă să răspundă mereu prezent la îndemnurile Sfântului Părinte care ne cere să ne schimbăm obișnuințele pentru a putea să răspundem atâtor persoane vârstnice din familii și comunități.

Sfântul Părinte Papa Francisc ne amintește că longevitatea este o binecuvântare așa cum de altfel se reflectă în Biblie și ne ajută să înțelegem mai bine viața și filiația noastră care este un dar al Tatălui nostru cel ceresc.

Biserica în misiunea sa, în toate cele trei direcții, pastoral, educativ și social e chemată să cultive un dialog concret și direct și care poate deveni un izvor de îmbogățire reciprocă între generații.

Pentru aceasta e nevoie de acțiuni îndrăznețe în toate planurile prin care să încurajăm întâlnirile celor vârstnici și întâlnirile cu cei vârstnici dezvoltând și susținând acele activități și inițiative care îi scot pe ce bătrâni din izolare, singurătate, abandonare și suferință.

Prin intermediul operatorilor Caritas din Centrele de îngrijire la domiciliu, Caritas încearcă să aducă zilnic în viața a sute de vârstnici mesajul speranței, consolării și compasiunii ca pe o misiune sfântă primită de la Dumnezeu și de la Biserică.

Vă asigur, dragi bunici, că dincolo de sprijinul și ajutorul pe care Caritas vi-l oferă, există din partea noastră și o invocare permanentă a ocrotirii materne a Fecioarei Maria pentru viața, anii dar mai ales pentru suferințele Dumneavoastră.

Cu deosebită considerație,
Pr. Nicolae Anușcă
Director General Caritas