Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

O premieră absolută la Blaj. 10 zile de tabără a tinerilor maltezi din Germania și Austria.

În perioada 18-27 august 40 de tineri din Germania și Austria alături de 10 însoțitori și formatori, coordonați de Mons. Dr. Peter Schalenberg sunt oaspeții Caritas Mitropolitan Blaj. Programul de tabără cuprinde activități spirituale, instructiv-educative și practice prin care tinerii participanți pătrund esența lucrurilor și își însușesc deprinderi și atitudini de viață în spiritul Ordinului și Serviciului de Ajutor Maltez.

Fiecare zi de tabără este pus sub semnul unei teme pe care tinerii trebuie să o aprofundeze prin activitate practică, meditație, rugăciune și adorație și să parcurgă un itinerariu de formare având ca puncte de reflecție următoarele subiecte: maltezul, viața veșnică, ecumenismul, sfințenia de zi cu zi, martiriul, teodiceea, ce este omul?, teologia trupului (corpului), evanghelizarea.

Tinerii maltezi prin aceste perioade (etape) de formare, încercări zilnice își întăresc caracterul și spiritul pentru a face față provocărilor vieții prin asumarea și promovarea valorilor și principiilor care i-au animat pe vechii cavaleri și membrii ai Ordinului de Malta.

Programul cuprinde de asemenea și vizitarea unor obiective turistice, culturale și istorice din zonă, cum ar fi: Cetatea Alba Iulia, Cetatea Sighișoara, salina Turda, Cetatea Biertan, Cheile Râmeț, monumentul dedicat victimelor comunismului de la Aiud, etc.

Tinerii maltezi vor avea prilejul pe parcursul a două zile să cunoască operele sociale, oferind sprijin persoanele nevoiașe, copiilor cu dizabilități și persoanelor bolnave aflate în grija Caritas Blaj iar în ultima zi de tabără, tinerii din Germania și Austria, vor împărtășii o zi de experiență comună cu tinerii din Blaj în pădurea de la Cărbunari-Blaj.

Suntem foarte onorați ca noi, organizația Caritas Mitropolitan Blaj, putem găzdui un astfel eveniment internațional și la recomandarea noastră, serviciul de ajutor maltez din Germania a ales Blajul și Biserica Greco-Catolică din România ca loc de desfășurare a taberei anuale organizată de Serviciul de Ajutor Maltez din Germania.

Sper ca tinerii maltezi din Germania și Austria să petreacă un timp plăcut la Blaj și această experiență pe care o trăiesc aici la noi, la Blaj, în inima Bisericii Greco-Catolice, în aceste 10 zile să o facă cunoscută ulterior fiecare acasă la ei în comunitățile din Germania și Austria. E nevoie să organizăm astfel de evenimente pentru a face cunoscută nemijlocit persoanelor din străinătate realitatea din România, istoria și valorile noastre.
A declarat Părintele Nicolae Anușcă-Directorul Caritas Blaj, gazda evenimentului.

Ad maiorem Dei gloriam!


Biroul de presa Caritas