Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Oameni mari și prieteni adevărați!

În perioada 17-20 Noiembrie, așa cum am fost obișnuiți la începutul Adventului în ultimii ani, reprezentanții organizației germane Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. au fost prezenți la Blaj pentru a aduce bucurie prin cadourile distribuite, copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități beneficiari ai proiectelor Caritas Blaj.

Ajutoarele umanitare au fost distribuite la peste 800 de persoane, dintre aceștia un număr de 450 au fost copii ai centrelor de zi, ai grădiniței și școlii noastre, 115 au fost vârstnici ai centrelor de îngrijire la domiciliu și ai căminului de bătrâni din Blaj și 20 au fost familii nevoiașe.

Amintim că organizația Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. este unul dintre partenerii strategici ai Caritas Blaj care de peste 10 ani ajută constant organizația Caritas Blaj și beneficiarii din cadrul proiectelor Caritas.

În ultimii ani, organizația germană s-a focusat în susținerea centrului social „Edith Stein” din Bucerdea Grânoasă unde se derulează două servicii sociale, Centru de Zi pentru copiii proveniți din familii nevoiașe și Centrul de Îngrijire la domiciliu pentru vârstnici și bolnavi.

Cu ocazia acestei vizite reprezentanți organizației Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. au distribuit pachete cu dulciuri copiilor, au oferit diferite materiale didactice și bunuri pentru buna desfășurare a activităților celor două servicii, au participat la serbarea organizată de copiii centrului „Edith Stein” din Bucerdea, au petrecut câteva ore cu beneficiarii centrului participând la o diversitate de activități. În cadrul vizitei Domnul Bernd Stoffel și-a exprimat intenția susținerii financiare pentru construirea unui foișor (filigorii) în curtea centrului și a plantat un copac în semn de comuniune și solidaritate între organizația Germană și Caritas Blaj.

Pentru întreaga activitate desfășurată în România de peste 10 ani, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan a oferit Doamnei Edith Stoffel, inima și sufletul organizației Humanitaere Hilfe Windesheim e.V, Medalia Arhiepiscopală Majoră „Caritas in Veritate” în semn de prețuire și recunoștință.

Sperăm ca organizația germană și cele două familii care activează în cadrul acestei organizații, Familia Stoffel și familia Gutengberger să rămână și în viitor alături de proiectele Caritas Blaj în mod special alături de Centrul „Edith Stein” din Bucerdea Grânoasă.

În numele Caritas mulțumim organizației Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. pentru întregul angajament și efort pe care îl depun pentru sprijinirea noastră.

Biroul PR Caritas Blaj