Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Omagiu Monseniorului David Nikolaus Becker

Regele universului ne va învia pentru o viaţă veşnică pe noi care murim pentru legile Lui.” (2 Mac. 7,9)

Cei dragi şi toţi cei ce l-am cunoscut pe Monseniorul David Nikolaus Becker am constatat că viaţa Dânsului a fost o viaţă plină de credinta si bunatate, avand o sete nemarginita petru cunoasterea adevarului şi cultivarea frumosului.

Monseniorul Becker, un spirit bland şi jovial, plin de sinceritate şi eruditie, o persoana dăruită înaltelor idealuri umane şi trăiri crestine, mereu preocupat de comuniunea cu Dumnezeu si cu semenii sai, a fost un suflet mereu calauzit de spiritul evanghelic si de adevarurile imuabile ale Domnului. Deviza şi puterea vieţii sale de om al credintei a fost în cuvântul Scripturii care spune: dreptul din credinta va fi viu (Ev.10,38). Monseniorul Becker a fost un model de preot, daruit total lui Dumnezeu, alimentandu-si viata de credinta cu Breviarul si cu Liturgherul, practicand exemplar Liturgia Bisericii si traindu-si cea mai mare parte a vietii sale la umbra bisericii (Domului din Mainz).

Pentru toţi cei care l-am cunoscut nemijlocit, momentul despărţirii de Monseniorul Bäcker ar trebui să se constituie intr-o ocazie de reînnoire a chemarii şi de conştientizare a misiunii noastre de crestini pe care le avem moştenire de la înaintaşii noştri si pe care suntem datori sa le transmitem nealterate urmasilor nostri.

Alinarea suferinţei pentru cei dragi şi pentru toţi cei care l-am cunoscut pe Monseniorul Becker o putem întâlni în rugăciunea Bisericii care se regăseşte în Liturghierul Roman “Viaţa credincioşilor tăi, Domane, se schimbă dar nu se pierde şi, după destrămarea nestatornicei locuinţei pământeşti, le este pregătit un lăcaş veşnic în ceruri” iar aceasta ar trebui să ne anime, nouă credincioşilor, speranţa şi să ne întărească şi mai mult credinţa în comuniunea sfinţilor.

Dumnezeu să-i dea odihna Sa veşnică!

Cu dragoste în Cristos,


Pr. Nicolae Anuşcă

Director General Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj
Vicepreşedinte Caritas România