Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Promovare Inaugurare Radio Targu Mures

https://www.radiomures.ro/stiri/centru-social-pentru-seniori-la-tarnaveni.html

Centru social pentru seniori la Târnăveni

Un centru social destinat seniorilor se va deschide săptămâna viitoare la Târnăveni, prin grija Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, a comunității și a autorităților locale și centrale. Inaugurarea oficială va avea loc miercuri, 10 aprilie.

Centrul Social pentru persoanele vârstnice „Sfânta Lucia” va fi un loc și o casă unde beneficiarii vor simți prețuirea și iubirea oamenilor, a declarat pentru Radio Târgu Mureș directorul Asociației Caritas Blaj, preot Nicolae Anușcă:
E un centru care va îngloba 3 tipuri de servicii sociale: e centrul de zi de asistență și recuperare, e un centru de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu și o cantină socială. Toate cele 3 servicii pe care le vom oferi în acest centru de la Târnăveni vor fi destinate exclusiv persoanelor vârstnice.”

Capacitatea maximă a Centrului în cadrul celor 3 servicii oferite este de 150 beneficiari, câte 50 de beneficiari pe fiecare serviciu în parte.

Nicolae Anușcă a mai spus că la centrele de vârstnici aflate în administrarea asociației se derulează un program de socializare între generații susținut de Fundația Principesa Margareta, prin care seniorii le transmit cunoștințe și experiență copiilor, iar cei mici le oferă în schimb motivația și bucuria de a fi activi.

Centrul social multifuncțional pentru vârstnici „Sfânta Lucia” din Târnăveni este una dintre cele mai mari investiții în domeniul social din Regiunea de dezvoltare Centru cu un buget total la sfârșitul perioadei de implementare de 1.594.593 euro din care 978.579 euro fonduri europene și 608.014 euro fonduri proprii suplimentare și complementare ale Caritas.

Realizarea Centrului Social „Sfânta Lucia” a fost posibilă prin implementarea unui proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și prin contribuțiile a nenumărați donatori și binefăcători din țară și străinătate.

La momentul inaugural din data de 10 aprilie 2024 vor participa: directorii tuturor organizațiilor Caritas din România, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Centru si reprezentanți ai instituțiiilor donatoare.

Autor: Cosmina Nicoară / Extras din emisiunea Pulsul Zilei