Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Romania religioasa si sociala. Lumi separate?


In data de 14 Iunie 2013 Pr. Nicolae Anuşcă – Director Caritas Mitropolitan Blaj si Presedinte Caritas Romania a participat la o dezbatere organizata de Fundatia Konrad Adenauer si Institutul Roman de studii inter-ortodoxe, inter-confesionale si inter-religioase care a purtat titlul: Romania religioasa si sociala. Lumi separate?

Evenimetul s-a desfasurat in sala club a casei universitarilor din Cluj Napoca si s-a bucurat de prezenta unor reputati profesori universitari din Germania si Romania printre care amintim pe: Prof. Gerhard Kruip - Universitatea Mainz (Germania), Radu Preda (universitatea Babes Bolyai Cluj), Pastorul Paul Kluge (Germania), Prof. Calin Saplacan (universitatea Babes Bolyai Cluj). Evenimentul a fost deschis de Presedintele Fundatiei Konrad Adenauer D-l Sven Joachim Irmer si s-a bucurat de un auditoriu foarte activ, format din studenti, membrii ai organizatiilor de tineret din cadrul Bisericii, cadre universitare, preoti, etc.

Unul din punctele de pe agenda dezbaterii a fost materialul prezentat de Pr. Nicolae Anusca intitulat: Sărăcia, obstacol sau impuls pentru operatorii sociali ai Bisericii?(pe care il puteti citi integral (pe care il puteti citi integral aici)