Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site
 • Blaj 2012
  Blaj 2012
 • Blaj 2012
  Blaj 2012
 • Blaj 2012
  Blaj 2012
 • Blaj 2012
  Blaj 2012
 • Blaj 2012
  Blaj 2012
 • Mediaş 2012
  Mediaş 2012
 • Mediaş 2012
  Mediaş 2012
 • Târnăveni 2012
  Târnăveni 2012
 • Târnăveni 2012
  Târnăveni 2012
 • Târnăveni 2012
  Târnăveni 2012

Un milion de stele 2012


Un Milion de Candele ale Solidaritatii s-au aprins pentru cei nevoiasi in toata tara.

Vineri, 12 Octombrie 2012, Romania a fost luminata simultan de candelele sperantei in 28 de localitati, unite in cel mai amplu gest de solidaritate – Un Milion de Stele. Sapte organizatii Caritas din toata tara au atras atentia societatii civile si autoritatiilor locale si centrale asupra unor cauze sociale importante cu care se confrunta milioane de nevoiasi.

Incepand cu ora 18:00 fiecare persoana prezenta la eveniment a aprins o candela si a oferit o donatie pentru o persoana aflata in nevoie: fie pentru un copil cu nevoi speciale, fie pentru o persoana varstnica izolata din punct de vedere social, fie pentru o familie aflata intr-o stare precara. In toata tara, 11.000 de sustinatori au reusit sa stranga peste 63.000 de RON, fonduri ce vor fi utilizate pentru furnizarea de pachete alimentare de sarbatori, pentru asistenta socio-medicala in cadrul centrelor de ingrijire la domiciliu, pentru ingrijirea varstnicilor si pentru asistenta socio-educationala oferita copiilor vulnerabili din comunitate.

In Bucuresti in cele cateva ore, mii de sustinatori au participat la un spectacol de lumina impresionant, au luat parte de concerte caritabile, la mesaje de sustinere din partea vedetelor precum Stefan Banica Jr., Vlad Petreanu, Wilmark, Trupa Opus 4 si multi altii. Reprezentantii Bisericii Catolice au adresat mesaje de sustinere si incurajare pentru a-i sustine pe semenii aflati in nevoie.

In fiecare an organizatiile Caritas Romania se adreseaza societatii civile, presei romanesti dar si autoritatilor pentru a atrage atentia asupra efectelor saraciei cu care se confrunta milioane de oameni din Romania. Gestul simbolic de a aprinde o candela pentru o persoana nevoiata a devenit deja o traditie in cadrul evenimentului ajuns la cea de-a patra editie nationala.

Organizatia Caritas Mitropolitan Blaj a reusit in acest an sa aprinda acele un milion de stele in Blaj, Brasov, Sibiu, Medias, Tarnaveni si Ludus reusind sa stranga 10.400,-RON, bani care se vor transforma in alimente pentru masa de Craciun a multor familii nevoiase din cele 4 judete.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au participat la actiunea noastra, celor care au ajutat sa devina un eveniment reusit, colegilor si voluntarilor Caritas, autoritatilor locale si bisericesti. (articol preluat si de pe site-ul Caritas Romania www.caritas.org.ro )

Deasemenea multumim Presedintelui Sindicatului Liber al Pensionarilor "Campia Libertatii" - d-lui Barna Nicolae pentru donatia de 1.000,-RON facuta pentru a sprijini aceste familii de Craciun.

Avem bucuria sa avem si o donatie si din Germania!!!! Donatorul nu doreste deocamdata sa fie facut public. Ii multumim insa pe aceasta cale pentru suma de 4.500,-LEI (1.000,-€).

Prin urmare suma stransa la Blaj este de 7.800,-LEI iar pentru intreaga actiune coordonata de Caritas Blaj 14.900,-LEI. Multumim mult tuturor!!!