Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Un Milion de Stele 2018

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, evenimentul „Un Milion de Stele”, realizat de organizațiile Caritas din toată țara, va reaprinde din nou candelele solidarității, în cadrul celui mai amplu gest destinat celor aflați în nevoie. La Blaj, evenimentul „Un Milion de Stele” se va desfășura, ca și anul trecut, pe explanada Catedralei „Sfânta Treime”, vineri, 26 octombrie, de la ora 18:30. Pentru acest an sunt pregatite peste 500 de lumânări, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil cu probleme sociale și cu dizabilități.

La ora 18:30, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj va aprinde lumânări, la această acțiune fiind invitați toți cei care vor să susțină o persoană nevoiașă, un copil orfan sau cu dizabilități, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăiește sub pragul sărăciei absolute. De asemenea, toți cei invitați vor putea să ofere o donație la fața locului.

La Blaj, evenimentul „Un Milion de Stele” se va desfășura, ca și anul trecut, pe explanada Catedralei „Sfânta Treime”, vineri, 26 octombrie, de la ora 18:30. Pentru acest an sunt pregatite peste 500 de lumânări, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil cu probleme sociale și cu dizabilități.

Informații și harta localităților participante pot fi găsite pe site-ul www.unmiliondestele.ro

Asociația Caritas Mitropolitan Blaj a reușit în 2017 să aprindă acele „un milion de stele” în Blaj, Brașov, Mediaș, Târnaveni, Teiuș, Cetatea de Baltă, Bucerdea Grânoasă și Cenade, evenimente în urma cărora s-a strâns suma de 10.524,95-RON, bani care s-au folosit în beneficiul copiilor cu probleme sociale și cu dizabilități.

„Un Milion de Stele” reprezintă vocea celor nevoiași, care vor să-si facă auzite problemele și să tragă un semnal de alarmă la nivelul societății.
Anul acesta, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj va organiza evenimentul în următoarele locații:

1. Blaj - Esplanada din fața Catedralei „Sfânta Treime” – 26 Octombrie, ora 18:30;
2. Bucerdea Grânoasă - în fața Primăriei, Str. Ioan Maiorescu, nr. 82 – 26 Octombrie, ora 17:00;
3. Cenade - la monumentul eroilor din localitate – 25 Octombrie, ora 17:00;
4. Cetatea de Baltă – Grota Lourdes – 26 Octombrie, ora 18:00;
5. Mediaș - parcarea din fața Bisericii Greco-Catolice, de lângă TransGaz, Str. Sticlei, Nr. 4 – 26 Octombrie, ora 18:00;
6. Teiuș – Centrul de Zi „ProRomanes” – 26 Octombrie, ora 17:00;
7. Târnăveni - Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, Strada Republicii Nr. 32 – 25 Octombrie, ora 18:00.