Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Un milion de stele pe Campia Libertatii

Vineri, 11 Octombrie, ora 18:00, Romania este luminata din nou de candelele solidaritatii. Ajuns la cea de-a 8-a editie, evenimentul Un Milion de Stele realizat de organizatiile Caritas din toata tara, va reaprinde din nou candelele solidaritatii in cadrul celui mai amplu gest destinat celor aflati in nevoie.

La ora 18:00, in peste 30 de orase din Romania se vor aprinde simultan in locuri publice un milion de candele de catre cei care vor sa sustina o persoana nevoiasa: un copil orfan, o persoana varstnica singura sau o familie care traieste sub pragul saraciei absolute. De asemenea, toti cei invitati vor putea sa ofere o donatie la fata locului.

La Blaj, evenimentul Un Milion de Stele se va desfasura in acest an, in premiera, pe Campia Libertatii, vineri, 11 octombrie, de la ora 18. Pentru acest an am pregatit 800 de lumanari, fiecare flacara reprezentand simbolic o familie care se confrunta cu saracia si marginalizarea sociala.

Informatii si harta localitatilor participante pot fi gasite pe site-ul www.unmiliondestele.ro

Editia 2012, prin puterea solidaritatii a reusit sa stranga in doar cateva ore peste 11.000 de sustinatori si fonduri in valoare de peste 63.000 de RON, fonduri ce au fost utilizate pentru furnizarea de pachete alimentare de sarbatori, pentru asistenta socio-medicala in cadrul centrelor de ingrijire la domiciliu, pentru ingrijirea varstnicilor si pentru asistenta socio-educationala oferita copiilor vulnerabili din comunitate.

Mesajul evenimentului se adreseaza societatii civile, dar si autoritatilor si atrage atentia asupra problemelor legate de saracie si neputinta cu care se confrunta milioane de oameni din Romania.

In 2012, fondurile stranse au fost directionate catre 300 de familii sarace din Romania care se luptau zilnic cu saracia absoluta, fiind nevoiti sa traiasca cu 260 de RON pe luna. Familiile sarace au beneficiat de pachete de alimente de Craciun si de asistenta sociala din partea organizatiilor Caritas Romania.

Numai in Blaj Caritas Mitropolitan Blaj a reusit in acest an sa aprinda acele un milion de stele in Blaj, Brasov, Sibiu, Medias, Tarnaveni si Ludus reusind sa stranga 10.400,-RON, bani care s-au transformat in alimente pentru masa de Craciun a multor familii nevoiase din cele 4 judete. Nu uitam sa multumim elevilor blajeni care au dat cel mai frumos exemplu de solidaritate cu ceilalti copii saraci, dar si Presedintelui Sindicatului Liber al Pensionarilor "Campia Libertatii" d-lui Nicolae Barna pentru donatia facuta.

In 2013, Un Milion de Stele reprezinta vocea celor nevoiasi care vor sa-si faca auzite problemele si sa traga un semnal de alarma la nivelul societatii si la nivelul autoritatiilor locale si centrale.