Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Vino, aprinde o lumânare și împlinește o dorință!

Este mesajul sub care s-a desfășurat în acest an evenimentul UN MILION DE STELE organizat de Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj pe data de 20 octombrie în 8 localități din județele: Alba, Brașov, Mureș și Sibiu.

În cadrul alocuțiunilor susținute cu ocazia desfășurării evenimentului s-a subliniat nevoia de solidaritate din societatea actuală și nevoia de implicare a fiecărei persoane în combaterea sărăciei , mai ales a copiilor care trăiesc în sărăcie si a copiilor cu dizabilități.

În intervenția de pe esplanada Catedralei Sfânta Treime, locul de desfășurare a campaniei la Blaj, Preasfinția Sa Episcop Claudiu Pop a menționat celor prezenți „ Isus ne-a spus că noi suntem lumina lumii, gestul Dumneavoastră din seara aceasta confirmă această realitate.”

Părintele Nicolae Anușcă a amintit tot cu această ocazie de indemnul din finalul scrisorii transmisă de către Sfântului Părinte Papa Francisc întregii lumi cu ocazia instituirii Zilei Mondiale a Sărăcilor: Tatăl nostru este o rugăciune care se exprimă la plural: pâinea care se cere este „a noastră”, și asta comportă împărtășire, participare și responsabilitate comună. În această rugăciune toți recunoaștem exigența de a depăși orice formă de egoism pentru a avea acces la bucuria primirii reciproce.

În cadrul colectei organizată cu ocazia campaniei s-a strâns în acest an 10.524,95 lei, sumă care va fi folosită pentru ameliorarea condițiilor de viață a copiilor cu probleme sociale și cu dizabilități.

Mulțumim celor aproximativ 2000 de participanți la eveniment și tuturor operatorilor și voluntarilor Caritas care s-au implicat în organizarea acțiunii.

Pacem et benevolentiam
Biroul PR Caritas Blaj