Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

De aceea, mă bucur în slăbiciuni,…, pentru că atunci când sunt slab, atunci sunt puternic. (2 Corinteni 12,10).

Dragii mei,

Doresc cu ocazia zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități pe care o marcăm în 3 decembrie să transmit tuturor beneficiarilor organizației Caritas Blaj care poartă semnele suferinței și dizabilității să poată transpune în viața lor îndemnul Sfântului Apostol Pavel, trăindu-și viața cu bucurie în slăbiciuni.

Toți suntem chemați să trăim, în viața proprie sau în întâlnirile cu semenii noștri, boala, neputința fizică și limitele vieții omenești. Provocarea acestor întâlniri pentru fiecare din noi este, cum trăim aceste experiențe profunde și acute?

Suntem tentați și de multe ori influențați să credem că o persoană bolnavă sau cu dizabilități este o persoană nefericită și încercăm să ascundem această realitate pentru a nu deranja lumea care se consideră perfectă.

Prin serviciile oferite persoanelor cu dizabilități de Biserica Catolică prin organizația Caritas dorim să mărturisim în mod concret prin fapte adevăratul sens al vieții care presupune acceptarea suferinței, dizabilității, bolii și limitei umane în viața publică.

Mulțumesc cu această ocazie tuturor operatorilor Caritas care în numele Bisericii cultivă prin munca și angajamentul lor acceptarea și respectul față de aceste persoane și le recâștigă acestora demnitatea și locul în societate.

Doresc să-i asigur încă odată pe toți cei care poartă povara dizabilității, familiile acestora și pe operatorii noștri care zilnic se întâlnesc cu oameni suferinzi, că ei sunt cei mai iubiți și mai puternici, iar Domnul nostru Isus Cristos și Biserica Sa nu este nicăieri mai prezentă decât în proximitatea suferinței și limitelor noastre umane.

Cu dragoste în Cristos vă îmbrățișez pe toți,


Pr. Nicolae Anușcă

Director Caritas