Radio Blaj Facebook Caritas Blaj Fundația Regală Margareta a României Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site

Ziua persoanelor cu handicap 3 decembrie 2019

„Modul în care trăim boala și handicapul este indicator al iubirii pe care suntem dispuși s-o oferim. Modul în care înfruntăm suferința și limita este criteriu al libertății noastre de a da sens experiențelor vieții, și atunci când ne apar absurde și nemeritate”. (Papa Francisc, predica 12 Iunie 2016-Anul Milostivirii)


Dragii mei,

Doresc cu ocazia zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități pe care o marcăm în 3 decembrie să transmit tuturor beneficiarilor organizației Caritas Blaj care poartă semnele suferinței și dizabilității să aibă curajul și demnitatea de a-și purta slăbiciunile și neputințele netulburați cu speranță în ajutorul Domnului nostru cel născut la rândul său în slabiciune și în sărăcia ieslei din Bethlem.

Noi toți purtăm în natura noastră, rănită de păcat realitatea limitei și condiția vulnerabilității, este doar o iluzie a omului atunci cînd ignoră și când închide ochii în fața bolii și a neputinței și nu vrem să înțelegem adevăratul sens al vieții, care comportă și acceptarea suferinței și a limitei.

Biserica și toți cei care revendicăm identitatea noastră creștină suntem chemați să răspundem cu mărturia propriei vieți la testul iubirii oferite celor aflați în boală și în suferințe. Acest deziderat împărătesc nu suportă nici un fel de amânare sau scuză din partea noastră indiferent de statutul social sau eclezial pe care îl avem și îl intâlnim în imediata noastră proximitate.

Prin serviciile oferite persoanelor cu dizabilități de Biserica Catolică prin organizația Caritas, dorim să mărturisim în mod concret prin fapte și să indicăm tuturor drumul și sensul care trebuie urmat de fiecare dinte noi.

Mulțumesc cu această ocazie tuturor operatorilor Caritas care în numele Bisericii cultivă zi de zi prin muncă și dăruire respectul față de aceste persoane și le recâștigă acestora demnitatea și locul în societate.

Doresc să-i asigur pe toți cei care poartă povara dizabilității și familiile acestora că sunt cu toți în inima lui Dumnezeu iar operatorilor noștri care zilnic se întâlnesc cu oamenii suferinzi, că ei intr-adevăr sunt cei mai puternici pentru că au curajul zi de zi să se întâlnească și să aline suferința.

Cu dragoste în Cristos vă îmbrățișez pe toți,


Pr. Nicolae Anușcă
Director Caritas Blaj
Vicepreședinte Caritas România